Duurzaam ondernemen

Onze verantwoordelijkheid ten opzichte van de samenleving groeit. Interparking neemt deze verantwoordelijkheid serieus en zet zich daarbij in voor duurzame ontwikkeling. Duurzaam ondernemen betekent voor Interparking dat wij naast het streven naar winst (profit) ook rekening houden met het effect van onze activiteiten op het milieu (planet). Daarnaast heeft Interparking oog voor menselijke aspecten binnen en buiten het bedrijf (people). Interparking streeft naar het vinden van een balans tussen people, planet en profit.

CO2-neutraal
Interparking neemt haar verantwoordelijkheden ten opzichte van het milieu zeer serieus. Een belangrijke doelstelling voor onze organisatie is 100% CO2-neutraal te zijn. Interparking België is sinds 2011 CO2-neutraal. Met trots kunnen wij nu mededelen dat Interparking Nederland sinds februari 2013 nu ook officieel CO2-neutraal is.

Ook spelen wij in op de groei van het aantal energiezuinige voertuigen door het faciliteren van oplaadpunten voor elektrische auto’s.

Interparking kent een grote sociaal maatschappelijke betrokkenheid. Tevredenheid van onze medewerkers is een belangrijke pijler. Interparking is een organisatie die investeert in haar medewerkers, onder andere door middel van opleidings- en loopbaanplanning.

ISO 14001 gecertificeerd
Interparking Nederland is sinds 5 december 2013 ISO 14001 gecertificeerd.  Deze certificatie heeft betrekking op ons milieumanagementsysteem. Enkele belangrijke aspecten uit ons milieubeleid zijn de focus op LED-verlichting, het gebruik van groene stroom, het terugbrengen van de gemiddelde CO2-uitstoot van ons wagenpark en het milieubewustzijn van onze medewerkers.

Eco Parking
Interparking draagt bij aan het milieubewustzijn van parkeerders. Automobilisten met energielabel A auto rijden milieuvriendelijker én parkeren voordeliger. Eco Parking noemen wij dat bij Interparking. Een nieuwe manier van parkeren die sinds 2014 mogelijk is in parkeergarage Lijnbaan en Markthal in Rotterdam. Eco Parking zorgt voor een win-winsituatie. Enerzijds heeft de parkeerder voordeel op het parkeertarief, anderzijds zorgt het voor een schonere binnenstad. Interparking combineert hiermee twee belangrijke milieuaspecten:

 
  • Het stimuleren van milieuvriendelijk rijgedrag.
  • Het reduceren van de uitstoot van CO2.
  •  
 

Automobilisten zijn zich daarnaast bewust van het energielabel van hun auto. Het is onderdeel van de missie van Interparking om bij te dragen aan dit bewustzijn.

Eco Parking

 

Duurzame parkeeroplossing
De missie van Interparking ‘Making the world move better’ vormt het uitgangspunt voor duurzame parkeeroplossingen zoals Eco Parking. Dankzij Eco Parking verplaatsen mensen zich op een milieuvriendelijkere manier. Interparking is hiermee de eerste parkeerexploitant in Nederland en Europa die voordeel op het parkeertarief introduceert op basis van het energielabel. Het is dan ook de intentie om Eco Parking verder uit te breiden naar andere Interparking-locaties in Europa. Voor meer informatie, bekijk de Eco Parking pagina.