Terug naar het nieuwsoverzicht

Hypermoderne parkeergarage Museumkwartier in Den Haag opent haar deuren

22-12-2016

CEO van Interparking Nederland Johan Tol, voorzitter van de Raad van Bestuur bij Dura Vermeer Job Dura, managing partner van SENS real estate Gerad Schoenaker en wethouder Boudewijn Revis (Binnenstad) hebben 23 december, in het samenzijn van stakeholders en direct betrokkenen, de hypermoderne parkeergarage Museumkwartier officieel geopend. Na de officiële opening is de ondergrondse garage meteen opengesteld voor parkeerders. Hiermee wordt de oude functie van het Tournooiveld weer in ere hersteld en vormt de garage de toegangspoort tot de binnenstad van Den Haag. 

Verantwoordelijk wethouder Boudewijn Revis (Binnenstad): "We willen het voor de bewoners en de bezoekers van Den Haag zo aantrekkelijk mogelijk maken om naar de binnenstad te komen. Bereikbaarheid en een aantrekkelijke buitenruimte zijn daarvoor randvoorwaarden. Daarom wordt de buitenruimte rondom de garage Museumkwartier opnieuw ingericht. Er komt extra groen, waardoor ook de historische gebouwen en topmusea in een mooie omgeving optimaal tot hun recht komen.”

Met de opening van de garage wordt aan een grote jarenlang gekoesterde wens van o.a. ondernemers, eigenaren, bewoners en culturele instellingen in de omgeving voldaan. De parkeervraag van het omgevingsgebied wordt beantwoord met maar liefst 320 parkeerplaatsen verdeeld over drie ondergrondse lagen. SENS real estate en Dura Vermeer hebben de afgelopen jaren in een ontwikkelcombinatie het plan ontwikkeld welke werd gesteund door ca. 25 belanghebbende instanties vanuit cultuur, eigenaren, bewoners en ondernemers in de Haagse Binnenstad. Het ontwerp van de parkeergarage is tot stand gekomen door een vruchtbare samenwerking tussen deze belanghebbenden, Gemeente Den Haag, architect, ontwikkelaar, bouwer en eigenaar.

Parkeervoorziening die voldoet aan internationale allure
Rond de Hofvijver, het Binnenhof en het Lange Voorhout zijn veel musea en culturele instellingen gehuisvest. De gemeente zal dit onderdeel gaan identificeren als een Museumkwartier met als doel het creëren van internationale aantrekkingskracht en allure. Om aan de internationale allure te voldoen is de parkeergarage voorzien van diverse luxe faciliteiten. De parkeerders kunnen vanuit de hoogwaardig afgewerkte voetgangerspaviljoenen zó het Lange Voorhout, de Denneweg of het Binnenhof oplopen. De paviljoenen zijn zo ontworpen dat ze in de historische omgeving opgaan en zijn volledig in glas gehuld. In- en uitrijden wordt vergemakkelijkt door contactloos betalen bij de uitritten. Bestuurders van elektrische auto’s kunnen hun auto opladen bij een van de acht elektrische oplaadpunten. Daarnaast is de parkeergarage ingericht met zeven mindervalide plaatsen en zijn er toiletten aanwezig.

Klant- en milieuvriendelijke garage
De parkeergarage is op een hoogwaardig niveau afgewerkt en is uitgerust met de modernste technieken. Zo is er een parkeergeleidingssysteem – waarmee de bezoeker via de kortste route naar een vrije plek wordt geleid, vloercoating, ledverlichting en kentekenherkenning. Net als in parkeergarage Markthal in Rotterdam, wordt ook in parkeergarage Museumkwartier Eco-Parking toegepast, wat inhoudt dat parkeerders met een energielabel A en een volledig elektrische auto met korting parkeren. 

Vanaf medio januari zal het ook mogelijk zijn om online te reserveren via de website parkereninmuseumkwartier.nl. Met als voordeel dat bezoekers van tevoren vanuit huis of onderweg een parkeerplaats kunnen reserveren en betalen. Dit betekent dat de bezoeker, door middel van kentekenherkenning of een QR-code vanaf een smartphone, sneller kan doorrijden en niet meer langs de betaalautomaat hoeft. De producten die online gereserveerd kunnen worden sluiten aan bij de omgeving. Zo kunnen parkeerders die een bezoek brengen aan de Koninklijke Schouwburg of de diverse musea gebruik maken van Schouwburg Parking of Museum Parking.

24/7 geopend

Of de parkeerder nu een culturele dag in het verschiet heeft en een bezoek brengt aan het Mauritshuis, overnacht in Hotel des Indes, een theatervoorstelling bekijkt in de Koninklijke Schouwburg of gaat winkelen in de binnenstad van Den Haag, iedereen kan in parkeergarage Museumkwartier terecht! De ingang van de garage ligt naast de Amerikaanse Ambassade aan de Korte Voorhout en is gemakkelijk te bereiken via de toegangswegen richting het centrum van Den Haag.