Terug naar het nieuwsoverzicht

Interparking vestigt Nederlands hoofdkantoor in WTC Rotterdam

30-01-2019

Vandaag is officieel bekendgemaakt dat Interparking haar Nederlandse vestiging verhuist naar WTC Rotterdam. Interparking neemt medio mei intrek in WTC Rotterdam in een geheel gerenoveerde kantoorruimte van ruim 1000m². Eveline Steenbergen, Managing Director WTC Rotterdam: “Op dit moment wordt WTC Rotterdam klaargemaakt voor de toekomst en getransformeerd tot dé business hotspot van Rotterdam. Wij zijn enorm trots dat al in de beginfase van deze transformatie een grote speler als Interparking ervoor heeft gekozen om het hoofdkantoor in WTC Rotterdam te vestigen, en hiermee mede-anticipeert op de toekomstige ontwikkelingen.”


Van links naar rechts: Mark van den Heuvel (De Mik Bedrijfshuisvesting) , Martijn Dijkstra (JLL), Eveline Steenbergen (Managing Director WTC Rotterdam), Rolf Oostendorp (CEO Interparking) en Jan-Willem Kos (Bouwinvest). Foto: WTC Rotterdam.

Kwaliteit, mobiliteit en duurzaamheid

CEO van Interparking Rolf Oostendorp: “We hebben gekozen voor WTC Rotterdam om verschillende redenen. Zo wilden we ons graag vestigen op een centrale, bruisende locatie in de binnenstad, waarvan de internationale, maar karakteristieke uitstraling past bij ons bedrijf. Vanuit ons kantoor hebben we ook een mooi uitzicht op onze flagship parkeergarage Markthal die op loopafstand ligt. WTC Rotterdam is dankzij alle renovaties, duurzame maatregelen en nieuwe voorzieningen de ideale plek voor ons hoofdkantoor.”

De duurzame toekomstvisie van Interparking sluit naadloos aan op die van WTC Rotterdam. Zo is Interparking Nederland sinds 2013 volledig CO2-neutraal en wordt ingespeeld op de groei van het aantal energiezuinige voertuigen door het faciliteren van oplaadpunten voor elektrische auto’s en krijgen milieuvriendelijke auto’s korting op het parkeertarief middels Eco Parking. Dit was dan ook één van de redenen dat Interparking koos voor het gebouw, dat momenteel geheel gerenoveerd en ‘future proof’ wordt gemaakt. Makelaar JLL is namens de eigenaar verantwoordelijk geweest voor de verhuur. De Mik Bedrijfshuisvesting behartigde de belangen van Interparking. 

Verbouwing volgens (master)plan

Het masterplan van WTC Rotterdam, dat onder andere een grote renovatie- en verduurzamingsslag inhoudt, werpt zijn vruchten af. Nadat in november 2018 het geheel vernieuwde Business Center werd geopend met maar liefst 180 nieuwe huurders, is nu reeds een aantal grote kantoorruimtes gereed om betrokken te worden. Hieronder valt ook de ruim 1000m² tellende kantoorruimte in de high-rise waar Interparking vanaf mei gebruik van zal maken.