Onze geschiedenis

60 jaar geleden bouwden wij midden in het centrum van Brussel onze eerste parkeergarage met meerdere verdiepingen. Sindsdien behoort Interparking tot de Europese marktleiders op het gebied van stedelijke mobiliteit. Deze sterke marktpositie hebben wij behaald door onze klant gedurende het hele proces van ontwerpen, inrichten en managen centraal te stellen. 


Onze eerste parkeergarage: Parking 58 in Brussel

Meer dan 60 jaar klantvriendelijk parkeren in Europa

De basisprincipes van Interparking zijn sinds de oprichting niet veel veranderd. Toen al was voor ons duidelijk dat automobilisten niet alleen op zoek zijn naar een plaats om hun auto te parkeren. Zij zijn vooral op zoek naar een optimale klantbeleving. Interparking verzorgt dit door de parkeerder naar zijn of haar bestemming te brengen met de juiste informatie, onze gastvrije servicemedewerkers en vooraanstaande technologische ontwikkelingen.  

Na het opstarten van onze organisatie in België, breidden wij al snel uit naar Nederland. Vervolgens volgden Duitsland en Oostenrijk onder de naam Contipark. Later kwamen daar ook Frankrijk, Italië, Spanje en Polen bij. In 2010 is een nieuwe parkeergarage in Roemenië geopend. 

Meer weten over de geschiedenis van Interparking? Bekijk dan onderstaande video.


Vandaag de dag exploiteert Interparking 933 parkeerlocaties in 397 Europese steden – goed voor 383.088 parkeerplaatsen.