Een rijke geschiedenis

Interparking is gestart als familiebedrijf en opgericht door familie de Clerq. Zij bouwden, 65 jaar geleden, de allereerste parkeergarage midden in het centrum van Brussel voor de wereldexpo in 1958. Inmiddels heeft familie De Clerq haar belang in de groep afgebouwd tot 10%. De Vastgoedgroep AG Real Estate en vermogensbeheerder APG hebben de overige 90% in handen.


Onze eerste parkeergarage: Parking 58 in Brussel

Interparking faciliteert al ruim zes decennia klantgerichte parkeervoorzieningen in Europa

De basisprincipes van Interparking zijn sinds de oprichting niet veel veranderd. Toen al was voor ons duidelijk dat automobilisten niet alleen op zoek zijn naar een plaats om hun auto te parkeren. Zij zijn vooral op zoek naar een optimale klantbeleving. Interparking verzorgt dit door de parkeerder naar zijn of haar bestemming te brengen met de juiste informatie, onze gastvrije servicemedewerkers en vooraanstaande technologische ontwikkelingen.  

Na het opstarten van onze organisatie in België, breidden wij al snel uit naar Nederland. Vervolgens volgden Duitsland en Oostenrijk onder de naam Contipark. Later sloten ook Frankrijk, Italië, Spanje en Polen daarbij aan. In 2011 openden wij onze eerste nieuwe parkeergarage in Roemenië. Wil je meer weten over de geschiedenis van Interparking? Bekijk dan onderstaande video.