Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Samen met onze medewerkers, opdrachtgevers en partners kijken wij continu welke stappen wij kunnen zetten in het ontwikkelen van milieuvriendelijke parkeeroplossingen. Daarbij staat de omgeving waarin de parkeervoorziening zich bevindt, een optimale doorstroming en de behoefte van de parkeerder centraal. Daarnaast werken we nauw samen met architecten en stedenbouwkundigen om bij te dragen aan een esthetisch aantrekkelijker stadsbeeld door het verminderen van zichtbaar geparkeerde auto's op straat.

Minimaliseren CO2 uitstoot van zoekverkeer

Voor onze parkeervoorzieningen streven wij altijd naar de kortste route en het minimaliseren van verplaatsingen van bezoekers. Dit betekent dat wij de bezoeker zo snel mogelijk vanuit huis – naar de parkeergarage – tót aan de plek van bestemming willen leiden. Dit doen wij door de parkeerder van tevoren een parkeerplek te laten reserveren, wat zoekverkeer in de stad minimaliseert. Onze parkeergarages zijn, met een efficiënte routing, optimaal ontworpen en via het parkeergeleidingssysteem vindt de parkeerder zo snel mogelijk een vrije parkeerplek.

Museumkwartier Parkeerverwijssysteem

100% COneutraal

Alle parkeergarages in ons bezit zijn voorzien van energiezuinige LED-verlichting en bewegingssensoren om het stroomverbruik te verminderen. In parkeergarage Boulevard in Scheveningen is óók het ventilatiesysteem gekoppeld aan bewegingsdetectie. Hierdoor wordt, vooral 's nachts, extra energie bespaard op basis van het aantal bewegingen. Een andere duurzame stap die we hebben genomen, is dat Interparking Boulevard de eerste parkeergarage van Interparking in Nederland is met zonnepanelen om eigen energie op te wekken. Dankzij de positieve resultaten onderzoeken we momenteel de mogelijkheden om dit ook toe te passen op andere locaties.

Capaciteit laadstations wordt volop uitgebreid

We zijn actief bezig met investeringen om de huidige capaciteit van onze parkeergarages in stedelijke gebieden te vergroten. Interparking heeft als doel om in de toekomst het meest uitgebreide aanbod van laadfaciliteiten in de stad te kunnen bieden. Tegelijkertijd streven we ernaar om de parkeergarages voor iedereen toegankelijk te houden en voldoende parkeercapaciteit te behouden. We begrijpen het belang van voldoende beschikbare parkeerplaatsen voor alle type auto's.

Laadpunten Museumkwartier

Wij geven graag advies 

Wij denken graag mee over de mogelijkheden met betrekking tot jouw parkeervraagstuk. Neem voor meer informatie, een afspraak of vragen contact op met onze specialisten via partnerships@interparking.nl.