Hoe wij duurzaam ondernemen

Onze verantwoordelijkheid ten opzichte van de samenleving groeit. Interparking neemt deze verantwoordelijkheid serieus en zet zich daarom in voor duurzame ontwikkeling. Duurzaam ondernemen betekent voor ons dat wij naast het streven naar winst (profit) ook rekening houden met het effect van onze activiteiten op het milieu (planet). Daarnaast heeft Interparking oog voor menselijke aspecten binnen en buiten het bedrijf (people). Wij streven naar het vinden van een balans tussen people, planet en profit.

Vladan Jankovic, CEO Interparking Nederland: “Interparking neemt haar verantwoordelijkheid ten opzichte van het milieu zeer serieus. Deze visie heeft ertoe geleid dat wij vol trots kunnen mededelen dat wij als Interparking Group 100% CO2 neutraal zijn!”  

Om onze ecologische voetafdruk te verkleinen hebben wij de volledige waardeketen van Interparking geanalyseerd. Deze evaluatie heeft geleid tot zeer concrete acties om ons elektriciteitsverbruik te verminderen, zoveel mogelijk afval te recyclen en waar mogelijk over te stappen op duurzame energie. Daarnaast zijn er meerdere energie-efficiënte projecten in gang gezet, zoals vergaderen op afstand en de overstap van een deel van ons wagenpark naar elektrische voertuigen.

Lysanne Tuchscherer, HR Manager bij Interparking Nederland: “Interparking kent een grote sociaal maatschappelijke verantwoordelijkheid. Naast tevredenheid is het milieubewustzijn van onze medewerkers een belangrijke pijler binnen onze strategie. Wij investeren in onze medewerkers, onder andere door middel van opleidings- en loopbaancoaching.”

Duurzame parkeeroplossing

Interparking zet een nieuwe stap in haar streven naar een beter milieu voor iedereen. Zo is parkeergarage Befroi in Namen, België uitgerust met een innovatief systeem om fijne- en ultrafijne stofdeeltjes binnen de parkeervoorziening te reduceren. Dit systeem zuivert de lucht, waarmee deze soms zelfs van betere kwaliteit wordt dan de buitenlucht.


“Interparking pakt op verschillende manieren de uitdagingen aan die zich voordoen op het gebied van maatschappelijke- en milieuverantwoordelijkheid, zegt Roland Cracco, CEO van Interparking. Wij zijn van mening dat het leveren van een positieve impact op de samenleving en het milieu een integraal onderdeel van onze missie vormt.”

Onze dienstverlening is ingericht op het minimaliseren van verplaatsingen van parkeerders om CO2 uitstoot tot het minimum te beperken. Dat betekent dat wij de klant zo snel mogelijk vanuit huis – naar de parkeergarage – tót aan de plek van bestemming willen leiden. Dit doen wij door de klant van tevoren een parkeerplek te laten reserveren, wat zoekverkeer in de stad minimaliseert. Onze parkeergarages zijn optimaal ontworpen en hebben een parkeergeleidingssysteem zodat de parkeerder zo snel mogelijk een vrije parkeerplek vindt. Én automobilisten met een energielabel A of elektrische auto parkeren voordeliger met Eco Parking! Deze vorm van parkeren is sinds 2014 mogelijk bij Interparkings in Rotterdam en Den Haag.


Duurzaam rijden stimuleren wij ook door genoeg elektrische oplaadpunten beschikbaar te stellen in onze parkeervoorzieningen. Op dit moment zijn dit er bij Interparking in Nederland ruim 400 en dit aantal groeit nog steeds! Daarnaast is het mogelijk om vanuit enkele Interparkings een UFODRIVE auto te huren. De vloot bestaat uitsluitend uit elektrische zero-emissie wagens, zoals het Tesla Model S, de Audi E-Tron en de Jaguar I-PACE.

Meer weten over wat Interparking doet op het gebied van corporate social responsibility? Bekijk hieronder ons laatste CSR Report.