Terug naar het nieuwsoverzicht

Gemeente Groningen en Interparking ondertekenen overeenkomst voor beheer parkeergarages

30-10-2014

Op donderdag 30 oktober 2014 hebben wethouder Paul de Rook namens de Gemeente Groningen en directeur Johan Tol namens Interparking hun handtekening gezet onder de beheerovereenkomst voor de gemeentelijke parkeergarages.Hiermee wordt Interparking verantwoordelijk voor de dagelijkse werkzaamheden en de administratie van zeven gemeentelijke parkeergarages en zeven buurtstallingen.

De overeenkomst is tot stand gekomen uit de Europese aanbesteding voor het beheer van de gemeentelijke parkeergarages. De Gemeente Groningen had de aanbesteding eerder dit jaar uitgeschreven. De overeenkomst met Interparking is in eerste instantie gesloten voor vijf jaar, met de mogelijkheid om daarna nog vijf jaar te verlengen.

ESPA voor parkeergarage Damsterdiep
Na de ondertekening van de beheerovereenkomst, ontvingen de Gemeente Groningen en Interparking uit handen van Peter Martens namens de Vexpan een European Standard Parking Award (ESPA) voor de parkeergarage Damsterdiep. Dit Europese keurmerk onderstreept de kwaliteit van de garage op het gebied van verlichting, gebruiksgemak, veiligheid en comfort.

 Johan Tol ESPA Interparking        Johan Tol ESPA Interparking