Terug naar het nieuwsoverzicht

Interparking nieuwe beheerder parkeergarage IJburg

05-02-2016

Per 1 februari 2016 heeft Interparking het beheer overgenomen van parkeergarage IJburg in Amsterdam. Hiervoor hebben de VVE Parkeren bij woon-winkelcentrum IJburglaan (o.a. Syntrus Achmea real estate) en Interparking een overeenkomst voor getekend. CBRE heeft de totstandkoming van deze samenwerking begeleid. De parkeergarage is onderdeel van het gelijknamige woon- en winkelcomplex en telt zo’n 286 parkeerplaatsen.

Advies inkoop parkeerapparatuur
Voorafgaand heeft Interparking het inkooptraject voor de nieuwe parkeerapparatuur begeleid. Hierbij is gekozen voor een oplossing met kentekenherkenning voor zowel de openbare parkeerplaatsen als de stallingsplaatsen. Zo is de mogelijkheid gecreëerd voor bezoekers om te parkeren via Stadsparkeren. Een digitale manier van parkeren waarbij parkeerders o.a. via een App op een smartphone kunnen betalen.

Naast parkeergarage IJburg is Interparking ook beheerder/exploitant van tien andere parkeervoorzieningen in Amsterdam, waaronder IJDock, Oranjekwartier, Oostenburgereiland en het VU Medisch Centrum.

IJburg parkeergarage_2          IJburg parkeergarage_1