Terug naar het nieuwsoverzicht

De finalisten voor de titel 'Beste Binnenstad 2015-2017' zijn bekend

27-07-2015
Een onafhankelijke landelijke jury koos in de categorie grote steden voor (in alfabetische volgorde) Dordrecht en Rotterdam en in de categorie middelgrote steden kwamen Gouda en Roermond als beste uit de bus.
 
De afgelopen maand hebben de genomineerde binnensteden de mogelijkheid gehad te motiveren waarom zij de titel ‘Beste Binnenstad 2015-2017’ verdienen. Naast Dordrecht en Rotterdam waren in de categorie grote binnensteden genomineerd: Leeuwarden, Nijmegen en Utrecht. In de categorie middelgrote binnensteden waren naast Gouda en Roermond genomineerd: Almere, Helmond en Middelburg.
 
Op donderdag 8 of vrijdag 9 oktober zullen de finalisten een bezoek krijgen van de jury. Hierbij krijgen de steden enkele uren de tijd om de jury te overtuigen en de juryleden rond te leiden door de binnenstad. De winnaars worden 18 november tijdens een feestelijke bijeenkomst in Den Haag bekend gemaakt. Daarna zal bekend zijn wie zich de komende twee jaar Beste Binnenstad 2015-2017 mag noemen. Namens Interparking is CEO Johan Tol vertegenwoordigd in de Jury.
 
Zie voor achtergrondinformatie over de Verkiezing www.debestebinnenstad.nl .

Verkiezing Beste Binnenstad