Terug naar het nieuwsoverzicht

Winnaars beste Beste Binnenstad 2015 - 2017

19-11-2015

Na een maandenlange strijd zijn de winnaars van de ‘Verkiezing Beste Binnenstad 2015-2017’ bekend!
Naast de uitreiking van de titel, stond de feestelijke bijeenkomst in de Grote Kerk te Den Haag in het teken van de ondertekening van ‘RetailDeals’. Minister Kamp van Economische Zaken sluit met 31 gemeenten een overeenkomst over het aantrekkelijk houden van winkelstraten en de toekomst van de detailhandel.

Grote binnenstad
In de categorie ‘grote binnensteden’ mag Rotterdam zich de komende twee jaar Beste Binnenstad van Nederland noemen. In een spannende strijd heeft Rotterdam uiteindelijk gewonnen van Dordrecht. Deze prijs heeft Rotterdam vooral te danken aan de consequente (door)ontwikkelingen die de stad de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. De visie van Rotterdam loopt als een rode draad door de stad waardoor ze boven haar eigen ambities uitstijgt.

Rotterdam is na tientallen jaren van wederopbouw nu echt volwassen en piekt met de oplevering van projecten van uitzonderlijk hoog niveau zoals De Markthal, De Rotterdam en de gebiedsontwikkeling van Rotterdam Central District (RCD). Rotterdam heeft met de toevoeging van deze nieuwe sleutelprojecten en tevens nieuwe iconen haar onderscheidend vermogen stevig vergroot.

Middelgrote binnenstad
De titel Beste Binnenstad 2015-2017 in de categorie ‘middelgrote binnensteden’ komt volgens de jury toe aan Gouda. Gouda troeft daarmee de binnenstad van Roermond af. Deze prijs heeft Gouda vooral te danken aan de diverse positieve ontwikkelingen die de stad de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. 

Gouda is een zeer verrassende en bruisende stad met historische roots om trots op te zijn! De jury heeft vooral waardering voor de intensieve samenwerkingsverbanden en de ontwikkelingen op het gebied van cultuur en leisure. Gouda beschikt over een solide centrummanagement met veel enthousiasme.

Jury
Alle deelnemende steden zijn in stappen beoordeeld door een jury, samengesteld uit onafhankelijke deskundigen op diverse binnenstedelijke thema’s. Deze jury is op basis van objectieve prestatie-indicatoren en praktijkervaring gekomen tot meerdere genomineerden per categorie. De genomineerde steden zijn gevraagd middels een bidbook te motiveren waarom zij de titel Beste Binnenstad 2015-2017 verdienen. Interparking was mede vertegenwoordigd in de jury.

Verkiezing Beste Binnenstad