Terug naar het nieuwsoverzicht

Derde ESPA voor parkeergarages Stadshart Zoetermeer

27-11-2017

Parkeergarage P2 Onderlangs in het Stadshart Zoetermeer is op vrijdag 24 november onderscheiden met een European Standard Parking Award (ESPA). Deze award is dé erkenning voor parkeergarages van een hoge kwaliteit. Marlies van Driel heeft namens eigenaar Unibail-Rodamco samen met Rolf Oostendorp, namens beheerder Interparking, het kwaliteitslabel ontvangen uit handen van Albert de Vries, bestuurslid van de Vexpan, het platform voor parkeren in Nederland.

Parkeergarage P2 Onderlangs staat in directe verbinding met de Albert Heijn XXL en biedt ruimte aan 287 auto’s. Vanuit de parkeergarage lopen bezoekers rechtstreeks de centrale winkelstraat van het Stadshart in. Met de vernieuwingen van het winkelgebied die onlangs hebben plaatsgevonden, is ook de toegang tot het winkelgebied vanuit de parkeergarage onder handen genomen. Zo is er een nieuwe tapis roulant geplaatst waarmee parkeerders gemakkelijk toegang krijgen tot het bovengebied.

Met de ontvangst van deze ESPA zijn op dit moment drie parkeergarages in het Stadshart onderscheiden met dit kwaliteitskeurmerk. In 2016 hebben de parkeergarages P2 Bovenlangs en P8 namelijk ook al een ESPA ontvangen. Unibail-Rodamco sprak toen de ambitie uit om ook de andere parkeergarages van Stadshart Zoetermeer te laten onderscheiden met een ESPA. Het behalen van dit doel komt een stuk dichterbij nu ook P2 Onderlangs het kwaliteitskeurmerk heeft mogen ontvangen.

De ESPA is in het leven geroepen door de Europese parkeerbranche, omdat zij de kwaliteit en het imago van parkeervoorzieningen wil verhogen. Dit Europese keurmerk onderstreept de kwaliteit van parkeergarages op het gebied van verlichting, gebruiksgemak, veiligheid en comfort.

ESPA voor P2 onderlangs in Stadshart Zoetermeer
Van links naar rechts: Rolf Oostendorp (Interparking), Thomas van Dongen (Interparking), Marlies van Driel (Unibail-Rodamco), Albert de Vries (Vexpan).