Terug naar het nieuwsoverzicht

Parkeergarage Markthal Rotterdam wint European Parking Award

24-09-2015

Rotterdam, 24 september 2015 – Interparking heeft in Berlijn de European Parking Award gewonnen voor de parkeergarage onder de Markthal in Rotterdam. De parkeergarage, die volgende maand één jaar bestaat en onlangs de miljoenste bezoeker heeft verwelkomd, onderscheidt zich met en door zijn locatie midden in een levendige binnenstad vlakbij drukbezochte bestemmingen zoals het winkelgebied ‘de Koopgoot’. Tevens biedt de parkeergarage onder de Markthal Eco Parking, korting voor milieuvriendelijke auto’s.

Interparking won de European Parking Award in de categorie new parking structures, waarvoor naast Interparking ook Q-Park en Platanos Square Parking waren genomineerd. De vakjury beoordeelde de parkeergarages onder meer op locatie, gebruiksvriendelijkheid, kwaliteit en veiligheid. De European Parking Awards worden tweejaarlijks uitgereikt tijdens het congres van de European Parking Association.

Nieuw bronpunt van Rotterdam
“Deze prijs bevestigt het: de parkeergarage onder de Markthal is internationaal gezien het pronkstuk van Rotterdam,” stelt Johan Tol, directeur bij Interparking. Hij is ervan overtuigd dat garages zoals die onder de Markthal het ook in de toekomst volledig maken. “Rotterdam is volop in ontwikkeling en wordt steeds populairder. Er is een groeiende toestroom van toeristen die we in Rotterdam gastvrij willen ontvangen. De stad kan gewoon niet zonder moderne, klantgerichte parkeervoorzieningen zoals deze. De parkeergarage onder de Markthal is een nieuw bronpunt van Rotterdam,” aldus Tol.

Eco Parking
De trend dat activiteiten zich steeds meer clusteren in grote steden, met milieuhinder tot gevolg, is Interparking niet ontgaan. Om de uitstoot van CO2 te beperken en om milieubewust rijden op een vriendelijke manier te stimuleren, introduceerde Interparking als enige in Europa Eco Parking. “Automobilisten die parkeren in de parkeergarage onder de Markthal, parkeren voordeliger met Eco Parking. Elektrische auto’s en auto’s met energielabel A worden via kentekenherkenning geïdentificeerd en ontvangen een korting van 0,20 cent per uur op het parkeertarief,” vertelt Tol over de duurzame dienst van zijn winnende parkeergarage. 

Over de parkeergarage
De parkeergarage onder de Markthal in Rotterdam telt bijna 1200 plaatsen en is voorzien van de modernste technieken, waaronder LED-verlichting en kentekenherkenning. Het parkeergeleidingssysteem helpt bezoekers de snelste route naar een lege plek te vinden en het ventilatiesysteem is de krachtigste in zijn soort. De garage biedt 12 laadplaatsen voor elektrische auto’s. Bovendien kunnen niet alleen bezoekers, maar ook leveranciers en standhouders van de Markthal met hun auto in de garage terecht.

Interparking wil parkeren zo aangenaam mogelijk maken. Automobilisten krijgen met online reserveren bijvoorbeeld garantie op een parkeerplek en kunnen voordelig parkeren 

Bekijk hier de trailer die is afgespeeld tijdens de ceremonie.

EPA uitreiking Berlijn

V.l.n.r. Koert Vis, Jaap Koedoot, Hans de Jong (Provast), Johan Tol, Rolf Oostendorp, Vincent Raaphorst.