Terug naar het nieuwsoverzicht

Parkeergarage Markthal Rotterdam bekroond met ESPA Gold Award

27-11-2015

Rotterdam, 27 november 2015 – De parkeergarage onder de Markthal in Rotterdam is bekroond met de gouden editie van de European Standard Parking Award: de ESPA Gold Award. Deze Award is dé onderscheiding voor parkeergarages met een uitzonderlijk hoge kwaliteit. Interparking nam het kwaliteitslabel vandaag uit handen van Peter Martens, vice-voorzitter en bestuurslid van Vexpan, in ontvangst.

De ESPA Gold Award is door de European Parking Association (EPA) in het leven geroepen om parkeergarages van topkwaliteit te onderscheiden van de standaard waaraan iedere parkeergarage zou moeten voldoen. De standaard ESPA Award werd tijdens de opening in oktober 2014 al toegekend aan de parkeergarage. Voor de ESPA Gold Award ontving Interparking met name een hoge waardering voor gebruiksvriendelijkheid.

Topkwaliteit als standaard
“Iedere dag weer besteden wij aandacht aan het realiseren van klantvriendelijke parkeervoorzieningen. Wij zien deze onderscheiding dan ook als kroon op ons werk,” stelt Johan Tol, directeur bij Interparking. Hij is ervan overtuigd dat garages in grote steden zoals die onder de Markthal in de toekomst niet langer als pronkstuk maar juist als standaard gezien worden. “Dit vraagt van parkeerexploitanten dat zij hun parkeergelegenheden aangenaam inrichten en zo een bijdrage leveren aan de verbetering van de mobiliteitsketen. De parkeergarage onder de Markthal is hier een goed voorbeeld van,” aldus Johan Tol.

Succesformule
De parkeergarage onderscheidt zich met en door zijn locatie midden in een levendige binnenstad vlakbij drukbezochte bestemmingen en het gebruik van de modernste technieken om het parkeren zo aangenaam mogelijk te maken. Tevens biedt de parkeergarage onder de Markthal Eco Parking, korting voor milieuvriendelijke auto’s. Dat dit een succesformule is, blijkt wel uit de bezoekersaantallen: in iets meer dan een jaar tijd heeft de parkeergarage al meer dan een miljoen bezoekers mogen ontvangen. Een kwart van de parkeerders maakte gebruik van Eco Parking. Tevens sleepte Interparking met de parkeergarage onder de Markthal in september een European Parking Award in de wacht in de categorie ‘New parking structures’.


Award

V.l.n.r. Gouden piet, Peter Martens (vice-voorzitter Vexpan), Eco (Parking)piet, Sinterklaas,
Jaap Koedoot (oud-directeur Interparking) en Aat van der Horst (Interparking)
 
 

Over de parkeergarage
De parkeergarage onder de Markthal in Rotterdam telt bijna 1200 plaatsen en is voorzien van de modernste technieken, waaronder LED-verlichting en kentekenherkenning. Het parkeergeleidingssysteem helpt bezoekers de snelste route naar een lege plek te vinden en het ventilatiesysteem is de krachtigste in zijn soort. De garage biedt 12 laadplaatsen voor elektrische auto’s. Bovendien kunnen niet alleen bezoekers, maar ook leveranciers en standhouders van de Markthal met hun auto in de garage terecht.

Interparking wil parkeren zo aangenaam mogelijk maken. Automobilisten krijgen met online reserveren bijvoorbeeld garantie op een parkeerplek en kunnen voordelig parkeren met arrangementen als Hotel Parking, Dinner Parking en Day Trip Parking.