Terug naar het nieuwsoverzicht

ESPA Gold Award voor hoogwaardige parkeergarage IJDock in Amsterdam

22-05-2017

Parkeergarage IJDock in Amsterdam centrum is onderscheiden met de gouden editie van de European Standard Parking Award: de ESPA Gold Award. Deze award is dé erkenning voor parkeergarages van een uitzonderlijk hoge kwaliteit. De garage, eigendom van exploitant Interparking, ontving op 19 mei jl. het kwaliteitslabel uit handen van Monique Pluijm, voorzitter van Vexpan, het platform voor parkeren in Nederland. Hiermee is het de zevende parkeergarage in Nederland met een ESPA Gold Award.

De ESPA Gold Award is door de European Parking Association (EPA) in het leven geroepen om parkeergarages van topkwaliteit te onderscheiden van de standaard waaraan iedere parkeergarage zou moeten voldoen. Rolf Oostendorp, CEO van Interparking Nederland nam de award in ontvangst: ‘Wij zijn verheugd dat het streven van Interparking naar hoogwaardige en milieuvriendelijke parkeervoorzieningen zich alweer resulteert in onze vierde ESPA Gold award in Nederland. ’

Uitreiking ESPA Gold award IJDock

Veelzijdige en ruime garage
De futuristisch ogende garage heeft een hoog afwerkingsniveau met onder andere 12 elektrische laadplaatsen, kentekenherkenning en LED verlichting. Bezoekers van IJDock kunnen zelfs een parkeerplaats online reserveren,  waarbij gekozen kan worden uit diverse parkeerproducten via een speciaal ontwikkelde website. Ook is er een samenwerking met het bovenliggende fietsverhuurbedrijf voor een speciaal Park & Bike arrangement.

Makkelijk bereikbaar
Bij Parkeergarage IJDock parkeer je je auto in het centrum van Amsterdam. Het ligt op maar een paar minuten lopen van Amsterdam Centraal, op het IJdok eiland naast de City Marina Jachthaven. De parkeergarage bevindt zich onder het Paleis van Justitie en ook de Jordaan, de Haarlemmerbuurt, de 9 straatjes en tal van andere hotspots zijn op loopafstand.