Terug naar het nieuwsoverzicht

Eco Parking in parkeergarage Markthal

15-01-2015

Na de succesvolle introductie van Eco Parking in parkeergarage Lijnbaan te Rotterdam, is Eco Parking nu ook in parkeergarage Markthal geïntroduceerd. Parkeergarage Markthal wordt hiermee de tweede Eco Parking locatie in Nederland. Sinds de lancering van Eco Parking is gebleken dat ruim 20% van het totaal aantal klanten een energielabel-A of elektrisch voertuig gebruikt.

Stimulans voor een schonere binnenstad
Bezoekers van parkeergarage Markthal met een met een energielabel-A of 100% elektrische auto ontvangen een speciaal Eco Parking ticket bij de inrit van de parkeergarage. Dit geeft vervolgens recht op € 0,20 korting per uur op het parkeertarief. Met een duurzame parkeeroplossing als Eco parking combineert Interparking twee belangrijke milieuaspecten:

  • Het stimuleren van milieuvriendelijk rijgedrag.
  • Het reduceren van de uitstoot van CO2.

Duurzame parkeeroplossing
Interparking is de eerste parkeerexploitant in Nederland en Europa die voordeel op het parkeertarief introduceert op basis van het energielabel en elektrisch rijden. De missie van Interparking ‘Making the world move better’ vormt het uitgangspunt voor duurzame parkeeroplossingen zoals Eco Parking. Het past dan ook in onze strategie om Eco Parking waar mogelijk verder uit te breiden naar andere Interparking-locaties. Voor meer informatie over Eco Parking klik hier.

 

Eco Parking