Terug naar het nieuwsoverzicht

Interparking introduceert Eco Parking in parkeergarage Lijnbaan.

05-06-2014

Eco Parking: Interparking draagt bij aan het milieubewustzijn van parkeerders

Automobilisten met energielabel A auto rijden milieuvriendelijker én parkeren voordeliger. Eco Parking noemen wij dat bij Interparking. Een nieuwe manier van parkeren die sinds 1 juni 2014 mogelijk is in parkeergarage Markthal te Rotterdam.

Lager tarief, schonere binnenstad
Eco Parking zorgt voor een win-winsituatie. Enerzijds heeft de parkeerder voordeel op het parkeertarief, anderzijds zorgt het voor een schonere binnenstad. Interparking combineert hiermee twee belangrijke milieuaspecten:

  • Het stimuleren van milieuvriendelijk rijgedrag.
  • Het reduceren van de uitstoot van CO2.

Automobilisten zijn zich daarnaast bewust van het energielabel van hun auto. Het is onderdeel van de missie van Interparking om bij te dragen aan dit bewustzijn.

Kentekenherkenning
Zodra een automobilist de parkeergarage Lijnbaan inrijdt is zijn korting bekend. Dit is mogelijk dankzij een kentekenherkenningsysteem dat het energielabel vaststelt. Dit gebeurt via een koppeling met de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Vervolgens krijgt de parkeerder een speciaal Eco Parking-ticket dat recht geeft op € 0,40 korting per uur bij energielabel A. Zodra de parkeerder afrekent bij de betaalautomaat is de totale korting zichtbaar. Parkeerders kunnen ook van tevoren het energielabel van het eigen voertuig opzoeken, via de website van RDW: www.rdw.nl.

Duurzame parkeeroplossing
De missie van Interparking ‘Making the world move better’ vormt het uitgangspunt voor duurzame parkeeroplossingen zoals Eco Parking. Dankzij Eco Parking verplaatsen mensen zich op een milieuvriendelijkere manier. Interparking is hiermee de eerste parkeerexploitant in Nederland en Europa die voordeel op het parkeertarief introduceert op basis van het energielabel. Het is dan ook de intentie om Eco Parking verder uit te breiden naar andere Interparking-locaties in Europa.