Terug naar het nieuwsoverzicht

Feestelijke dag parkeergarage Markthal

01-10-2015
Rotterdam, 1 oktober 2015 – De parkeergarage onder de Markthal in Rotterdam bestaat vandaag één jaar. Interparking, exploitant van de parkeergarage, viert op zaterdag 3 oktober deze mijlpaal samen met bezoekers van de parkeergarage Markthal. Die dag maakt Interparking tussen 12.00 en 17.00 uur van parkeren een beleving. En dat op een manier die bij Interparking past: duurzaam en gastvrij.

Sinds de opening van de parkeergarage heeft exploitant Interparking in een jaar tijd al meer dan een miljoen parkeerders mogen ontvangen. Vorige week werd de parkeergarage uitgeroepen tot beste nieuwe parkeergarage in Europa en ontving een EPA-award.

Duurzame rijervaring met Tesla proefritten
Interparking biedt in de parkeergarage onder de Markthal als enige parkeeraanbieder in Europa Eco Parking aan. Elektrische auto’s en auto’s met energielabel A worden via kentekenherkenning geïdentificeerd en ontvangen een korting op het parkeertarief. Op deze manier wil Interparking milieubewust rijden op een vriendelijke manier stimuleren. Tijdens de eerste verjaardag van de parkeergarage besteedt Interparking extra aandacht aan het thema duurzaamheid: in samenwerking met Tesla Motors krijgen bezoekers de kans een proefrit te maken in de elektrische Tesla model S.

“We hopen onze bezoekers op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met duurzaam rijden. De keuze voor proefritten in een Tesla was daarom snel gemaakt” vertelt Johan Tol, CEO bij Interparking. “Daarnaast zijn we er natuurlijk trots op dat wij met 12 laadplaatsen voor elektrische auto’s, een plek kunnen bieden aan chauffeurs die al elektrisch rijden”.

Bezoekers als VIP ontvangen
Consumenten die de parkeergarage aanstaande zaterdag bezoeken kunnen een warm onthaal verwachten. Drie piccolo’s staan klaar om de bezoekers van de parkeergarage feestelijk en als VIP’s te ontvangen. Bij een online reservering kost parkeren op deze dag slechts één euro per uur. Ook maken de bezoekers kans op een VIP-arrangement, inclusief een gratis dagkaart voor parkeren en een lunch bij restaurant Fellini in de Markthal.

Over de parkeergarage
De parkeergarage onder de Markthal in Rotterdam telt bijna 1200 plaatsen en is voorzien van de modernste technieken, waaronder kentekenherkenning.
Het parkeergeleidingssysteem helpt bezoekers de snelste route naar een lege plek te vinden en het ventilatiesysteem is de krachtigste in zijn soort. De garage heeft voorts LED-verlichting. Bovendien kunnen niet alleen bezoekers, maar ook leveranciers en standhouders van de Markthal met hun auto in de garage terecht.

Interparking wil parkeren zo aangenaam mogelijk maken. Automobilisten krijgen met online reserveren bijvoorbeeld garantie op een parkeerplaatsen kunnen voordelig parkeren met arrangementen als Hotel Parking, Dinner Parking en Day Trip Parking.

Tesla