Terug naar het nieuwsoverzicht

Gelre ziekenhuizen kiest Interparking als nieuwe beheerder parkeervoorzieningen

27-01-2022

Interparking Nederland, marktleider op het gebied van parkeren in de zorgsector, heeft onlangs Gelre ziekenhuizen als 15e zorg locatie aan de portefeuille mogen toevoegen. Per 1 februari 2022 start Interparking haar activiteiten als beheerder van de parkeervoorzieningen in Apeldoorn en Zutphen. 

Bijna 2.000 extra parkeerplaatsen in beheer

De locatie in Apeldoorn beschikt over vijf parkeervoorzieningen met circa 1.300 parkeerplaatsen. Er zijn ontwikkelplannen om de huidige parkeervoorziening P2 een upgrade te geven en in april wordt gestart met de bouw van een nieuwe parkeervoorziening met een capaciteit van 890 parkeerplaatsen.

In Zutphen, beschikt het ziekenhuis over een openbare parkeergarage met 250 parkeerplaatsen voor bezoekers en twee parkeerterreinen met in totaal 438 plaatsen voor het personeel. Met de uitvoering van het complete beheer, neemt Interparking alle zorg uit handen; van service op locatie tot aan de complete financiële administratie. De parkeertarieven blijven ongewijzigd, waarbij de eerste 15 minuten gratis zijn.

Een zorgeloze parkeerbeleving staat centraal

Gelre ziekenhuizen was eind 2021 op zoek naar een geschikte partner voor deze opdracht en heeft een offerte-uitvraag laten verzorgen. Michiel Plugge, Servicemanager Hospitality bij Gelre Ziekenhuizen, was medeverantwoordelijk voor de beoordeling van de verschillende aanbiedingen: ‘Wij hebben voor Interparking gekozen omdat zij kwalitatief de beste aanbieding hebben gedaan. Wij hebben hoge verwachtingen van deze samenwerking en denken met Interparking een ervaren partner te hebben gevonden om het parkeervraagstuk op onze locaties verder te ontwikkelen.’

Mariska Kornet, New Business Manager bij Interparking, is er trots op dat Gelre ziekenhuizen voor Interparking heeft gekozen. “Met de toevoeging van deze nieuwe samenwerking telt onze portefeuille momenteel 15 ziekenhuislocaties in Nederland. Onze ervaring bij de andere ziekenhuizen zullen wij inzetten om de patiënten, bezoekers en het personeel zoveel mogelijk te ontzorgen. Wij danken Gelre ziekenhuizen voor het gestelde vertrouwen en kijken uit naar een succesvolle samenwerking.”

 

Afbeelding: Gelre Ziekenhuizen, locatie Apeldoorn