Terug naar het nieuwsoverzicht

Interparking huurt parkeergarage Helicon van Deka Immobilien Investment GmbH

18-04-2018

Deka Immobilien Investment GmbH en Interparking Nederland BV hebben een overeenkomst getekend voor de huur van parkeergarage Helicon in Den Haag per 1 juli 2018. De garage met 230 plaatsen is gelegen in het centrum van Den Haag en maakt deel uit van het Rijkskantoor ‘de Resident’ waarin het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en  Volksgezondheid Welzijn en Sport gehuisvest zijn. Van Rookhuijzen Vastgoed & Consultancy en CBRE Property Management adviseerde verhuurder Deka Immobilien Investment GmbH in het traject.

CEO van Interparking Nederland Rolf Oostendorp: ‘Wij zijn trots dat we met deze aanvulling naast parkeergarage Museumkwartier onze positie in het centrum van Den Haag verder kunnen versterken.‘

Upgrading parkeergarage
Onderdeel van de overeenkomst is een renovatie van de parkeergarage naar een (meer) klant- en milieuvriendelijke parkeervoorziening. Hierbij zal o.a. worden geïnvesteerd in de vloerafwerking, parkeerapparatuur, ledverlichting, schilderwerk, bewegwijzering en een opwaardering van het voetgangersgebied. Doelstelling is om de uitstraling van de garage beter te laten aansluiten op het hoogwaardige omliggende verblijfsgebied.   

Klaar voor de toekomst
De garage wordt uitgerust met de modernste technieken om de bezoekers een optimale klantbeleving te bieden. Zo kan er straks online een parkeerplaats gereserveerd worden en kunnen bezoekers gemakkelijk in- en uitrijden via kentekenherkenning. Parkeerders met een energiezuinige auto zoals een 100% elektrische auto of energielabel A profiteren zelfs van een korting op het tarief met Eco Parking. Ook zal parkeergarage Helicon als een van de eerste parkings in Nederland worden toegevoegd aan het Pcard+ netwerk van Interparking, een mobiliteitskaart die toegang geeft tot meer dan 500 parkeervoorzieningen in heel Europa.

Helicon(gebouw) Interparking Den Haag

(Helicon (gebouw) in Den Haag Centrum)