Terug naar het nieuwsoverzicht

Interparking neemt Parking + Protection over

31-03-2016
Interparking heeft Parking + Protection B.V. (P+P), onderdeel van het beursgenoteerde technologiebedrijf TKH Group NV (TKH), overgenomen. De activiteiten van P+P richten zich op de realisatie, het beheer en de exploitatie van parkeervoorzieningen voor met name ziekenhuizen en stedelijke kantoorlocaties. Met deze overname worden 40 extra locaties in beheer en exploitatie binnengehaald waardoor Interparking marktleider parkeren in het Nederlandse zorgsegment wordt. Daarnaast versterkt Interparking met de overname haar dienstverlening in diverse regio’s door de toevoeging van nieuwe parkeerlocaties.

Uitbreiding in de zorgsector
De overname van P+P past binnen de huidige groeistrategie van Interparking. Na de groei in de marktsegmenten binnenstedelijke en winkelcentra, door onder andere de aankoop van IJDdock, Tournooiveld en de opening van de EPA 2015 prijswinnende ‘beste nieuwe parkeergarage van Europa’ parkeergarage Markthal, wordt het pakket nu uitgebreid met parkings in voornamelijk de zorgsector. Inclusief de 17 parkeervoorzieningen in en rondom zorginstellingen beschikt Interparking nu over 122 parkeerlocaties met in totaal meer dan 45.000 parkeerplaatsen in Nederland.

Aanvulling op dienstverlening
De knowhow van P+P is eveneens een belangrijke reden voor de bedrijfsovername door Interparking. Johan Tol, CEO Interparking Nederland: ”De technische en duurzame dienstverlenende activiteiten van P+P sluiten goed aan op onze eigen strategie waarin mobiliteit, milieu en kwaliteit de drie pijlers zijn. Het Switchpark-concept, waarin vrije parkeerplaatsen worden hergebruikt wanneer deze niet gebruikt worden door de eigenaar, en het personeelsparkeren vormen hierop eveneens een mooie aanvulling.”

Voor TKH is de verkoop van P+P een logische stap, gezien haar strategische focus op het ontwikkelen van geavanceerde eigen technologieën en het aanbieden van totaaloplossingen. Arne Dehn, lid Raad van Bestuur van TKH: “Door de overname van P+P door Interparking worden de activiteiten van P+P ondergebracht in een omgeving die beter aansluit dan die bij TKH. Wij hebben via P+P veel kennis opgedaan over de parkeermarkt. Met deze knowhow zullen wij ons verder concentreren op het ontwikkelen en leveren van geavanceerde technologie-oplossingen voor parkeren.”


Over Interparking
De Interparking Group, onder andere onderdeel van AG Insurance, AG Real Estate en Canadian Pension Plan Investment Board (CPPIB), exploiteert in 9 Europese landen meer dan 750 klantvriendelijke parkeervoorzieningen en ruim 350.000 parkeerplaatsen. Interparking behoort tot de top 3 van Europese parkeerexploitanten. In Nederland exploiteert Interparking 122  parkeervoorzieningen met in totaal meer dan 45.000 parkeerplaatsen.

Interparking streeft naar kwalitatief hoogwaardige parkeervoorzieningen. De in totaal 161 European Standard Parking Awards (ESPA) en 2 EPA 2015 awards in de categorieën beste nieuwe (Markthal, Rotterdam) en gerenoveerde (Stachus, München) parkeergarage zijn een weerspiegeling van de kwaliteit van onze producten en diensten. Mede door continu te investeren in milieuvriendelijke parkeeroplossingen is de Interparking Group een 100% CO2-neutraal gecertificeerde organisatie.  

Over TKH
Technologiebedrijf TKH Group NV (TKH) is een internationaal opererende groep ondernemingen die zich heeft gespecialiseerd in het ontwikkelen en leveren van innovatieve Telecom, Building en Industrial Solutions. Hiermee draagt TKH bij aan een veilige omgeving en efficiënte en betrouwbare processen bij haar klanten. 

De TKH kerntechnologieën -vision & security, communication, connectivity en manufacturing systems- worden met elkaar verbonden tot totaalsystemen en totaaloplossingen in de drie Solutionssegmenten. TKH streeft hierbij een vergaande synergie en samenwerking na tussen haarbedrijfsonderdelen.

De groei van TKH concentreert zich op Europa, Noord-Amerika en Azië. Over 2015 behaalde TKH met 5.387 medewerkers een omzet van € 1,4 miljard. De aandelen TKH staan genoteerd aan Euronext Amsterdam (TWEKA). Meer informatie: www.tkhgroup.com.


Jeroen Bosch Ziekenhuis

(Parkeergarage van het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch)