Terug naar het nieuwsoverzicht

Interparking partner van verkiezingen Beste Binnenstad

27-03-2017

Eind dit jaar zal de tweejaarlijkse prijs voor Beste Binnenstad van Nederland worden uitgereikt, dat bericht het Platform Binnenstadsmanagement dat samen met Interparking, Avontuur, Philips, Ziggo, Syntrus Achmea Real Estate & Finance, Synchroon en BRO de verkiezingen organiseert. In het najaar van 2015 zijn Rotterdam en Gouda tot de winnaars uitgeroepen. Deze steden zullen eind 2017 de titel doorgeven aan de beste binnensteden van 2017-2019. De titel levert een kroon op de verrichte inspanningen van de afgelopen twee jaar.

Interparking zet zich in om de bereikbaarheid van steden te optimaliseren. Autoverkeer en parkeerfaciliteiten zijn een groeiend en noodzakelijk onderdeel in de mobiliteitsketen en de samenleving. Een parkeervoorziening die op de juiste wijze geïntegreerd is in de mobiliteitsketen, laat toe om de reis van gebruikers te verkorten, aangenamer te maken en ze een positief gevoel te geven bij het verlaten van de keten. Vanuit deze expertise zullen wij onder meer kijken naar de infrastructuur van binnenstedelijke centra waar autoverkeer een grote invloed op uitoefent, omdat dit het eerste en laatste contact van een bezoeker met een stad is. 

De afgelopen maand zijn tachtig binnensteden die in de categorieën middelgrote en grote binnensteden vallen op de hoogte gebracht van de start van de achtste editie van de verkiezing. Sinds maart worden de steden beoordeeld op onder meer de ontwikkeling van het winkelaanbod, de ontwikkeling van bezoekersaantallen en de mate van samenwerking onder binnenstadspartners. Begin april volgt een voorselectie.Rotterdam, een van de winnaars van de Beste Binnenstad verkiezingen 2015/2016.
(Foto: Kees Stuip)