Terug naar het nieuwsoverzicht

Interparking wint Europese aanbesteding voor het beheer van zeven gemeentelijke parkeervoorzieningen

31-10-2019

Interparking is vanaf 1 november gestart met het volledige beheer van zeven gemeentelijke parkeervoorzieningen in Sittard-Geleen, waarvan vijf centrumgarages. De parkeervoorzieningen zijn sinds augustus gefaseerd in beheer genomen om op de officiële startdatum volledig operationeel te kunnen zijn. In Geleen gaat het om de parkeergarages onder de Markt en bij het Zuyderland ziekenhuis, in Sittard om de Odaparking, de ABC-garage en de parkeergarage onder het Hub Dassenplein. In totaal gaat het om 3.142 parkeerplekken. 

Advies en innovatie
Het beheer van Interparking is gebaseerd op een ontzorgmodel. Dit betekent dat het volledige beheer uitgevoerd wordt door Interparking en de gemeente zelf verantwoordelijk blijft voor de vaststelling van de parkeertarieven en het daarmee samenhangende beleid. Mariska Kornet, manager new business bij Interparking: “Wij zijn trots op dit nieuwe project en zien het beheer als een partnerschap met de gemeente Sittard-Geleen. Wij zullen de gemeente onder andere adviseren over het verbeteren van de informatievoorziening naar de klant. Zo zal bij aanvang van ons beheer alle bebording in de parkeergarages worden aangepast.” 

Ook wethouder Eefje Joosten ziet een duidelijke meerwaarde aan de samenwerking: “Met deze samenwerking verbeteren we de ondersteuning aan bezoekers van de parkeergarages. Medewerkers van Interparking zijn op dat vlak uiterst bekwaam. De overgang naar de nieuwe beheerder zal verder overigens geruisloos verlopen.”