Terug naar het nieuwsoverzicht

Parkeergarage Markthal, duurzaam en innovatief

11-12-2013

Nog maar een half jaar te gaan tot de parkeergarage van de Markthal Rotterdam haar eerste bezoekers zal verwelkomen. Bij Interparking is iedereen dan ook druk bezig met het treffen van de laatste voorbereidingen.

De Markthal zal voorzien worden van de nieuwste technologieën en zal daarom ook een innovatieve én duurzame parkeergarage worden. De parkeergarage zal worden ingericht met parkeerapparatuur van Skidata, dit brengt voordelen met zich mee zoals dat bezoekers straks snel en gemakkelijk online een parkeerplaats kunnen reserveren. Daarnaast kan er voor een betere doorstroming ook met kentekenherkenning naar binnen worden gereden, om vervolgens via een parkeergeleidingssysteem de kortste route naar een parkeerplaats te vinden. Interparking investeert al jaren in deze technologie en wordt al in diverse parkings in Europa toegepast. In samenwerking met Rentalite zal deze parkeergarage ingericht worden met 1654 Premium Power LED V armaturen. Deze ledverlichting heeft een spreidingshoek van 240 graden in plaats van de standaard 160 graden. Hierdoor wordt een groter oppervlak belicht vanuit één punt en is er een mooie gelijkmatigheid van de verlichting in de garage. De energiebesparing die zal optreden door het plaatsen van deze ledverlichting in de garage is maar liefst 50 procent!

De parkeergarage ligt recht onder de Markthal, in de nabijheid van de Koopgoot en de Hoogstraat. De ruim 1.100 plaatsen tellende ondergrondse garage zal voorzien worden van luxe faciliteiten zoals toiletten, royale liften en roltrappen die u vanuit het souterrain direct naar de marktvloer brengen. Parkeergarage Markthal wordt de belangrijkste en grootste parkeergarage voor Rotterdam Centrum. Bewoners, bezoekers van de Markthal, de bibliotheek, de buitenmarkt of de binnenstad, iedereen kan er straks terecht!

Markthal