Terug naar het nieuwsoverzicht

Museumkwartier nieuwe naam garage Tournooiveld

03-11-2016

De ondergrondse parkeergarage onder het Tournooiveld gaat het Museumkwartier heten. Op deze wijze kan de bezoeker makkelijker een parkeerplaats vinden, omdat de naam van de parkeergarage gelijk is aan het gebied.

Impuls voor het gebied
Verantwoordelijk wethouder Boudewijn Revis (Binnenstad): “In het historische Museumkwartier Den Haag staat een verzameling van historische gebouwen en topmusea met internationaal aansprekende collecties, waar we graag nóg meer bezoekers ontvangen. Door de naamgeving van de parkeergarage gelijk te houden aan het gebied wordt het Museumkwartier makkelijker vindbaar.” 

De voorgenomen naamgeving is overeengekomen met de toekomstige eigenaar en exploitant Interparking Nederland B.V. Vooral de bezoeker zal profiteren van de nieuwe naam van de parkeergarage. Als de bezoeker het Museumkwartier intikt op internet komt meteen de naam van de parkeergarage naar boven. Revis: "Dan hoeven bezoekers niet te zoeken waar ze kunnen parkeren. Uiteraard kunnen de toeristen ook met de trein komen, want het is maar 10 minuten lopen door onze fantastische binnenstad.”

Met de opening van de garage, eind december 2016, wordt aan een grote wens van de ondernemers in de omgeving voldaan.

(Impressie parkeergarage Museumkwartier)

(Huidige situatie parkeergarage Museumkwartier)