Terug naar het nieuwsoverzicht

Interparking en The New Motion slaan handen ineen bij uitrol love to load netwerk

16-03-2013

Met de ingebruikname van de eerste elf lolo’s smart, het slimme oplaadpunt van The New Motion, in diverse parkeergarages waaronder de Lijnbaan te Rotterdam, is de samenwerking tussen The New Motion en Interparking een feit. De samenwerking tussen Interparking en The New Motion zal resulteren in het plaatsen van de laadpunten in verschillende garages van Interparking. Inmiddels zijn er op verschillende locaties lolo’s smart geïnstalleerd en het aantal installaties zal de komende tijd blijven groeien.

‘’Met de komst van deze nieuwe samenwerking wordt het love to load netwerk verder uitgebreid. Berijders van elektrische auto’s kunnen nu op steeds meer strategische plekken als winkelcentra in het centrum van grote steden hun auto opladen. Het is van belang dat grote partijen zoals Interparking zich blijven aansluiten bij het love to load netwerk. Ik ben dan ook erg verheugd over deze samenwerking” aldus Alef Arendsen, medeoprichter The New Motion.

De verantwoordelijkheid van Interparking ten opzichte van de samenleving groeit. Interparking neemt deze verantwoordelijkheid serieus en zet zich daarbij in voor duurzame ontwikkeling. Maatschappelijk verantwoord ondernemen betekent voor Interparking dat wij naast het streven naar winst (profit) ook rekening houden met het effect van onze activiteiten op het milieu (planet). Daarnaast heeft Interparking oog voor menselijke aspecten binnen en buiten het bedrijf (people). “Een belangrijke doelstelling voor onze organisatie is 100% CO2-neutraal te zijn. Interparking Nederland maakt deze doelstelling in 2013 waar.” aldus Johan Tol, CEO Interparking Nederland. Ook speelt Interparking in op de groei van het aantal energiezuinige voertuigen door het faciliteren van oplaadpunten voor elektrische auto’s.

oplaadpunten lijnbaan

love to load
De lolo’s smart bij Interparking maken deel uit van het “love to load netwerk”. Dit is het landelijk netwerk van normale laders (lolo smart) en snelladers (lolo fast forward), dat is opgezet door The New Motion en waarbij verschillende partners zijn aangesloten en zich kunnen blijven aansluiten. Met dit netwerk kunnen elektrische automobilisten door heel Nederland snelladen en zorgeloos elektrisch rijden. Het “love to load netwerk” is de afgelopen maanden sterk aan het groeien , en staat open voor meer initiatieven zodat er een grotere laaddekking komt in Nederland. Het doel van het netwerk is om ervoor te zorgen dat er een goede landelijke beschikbaarheid van intelligente laadpunten en snelladers komt.