Terug naar het nieuwsoverzicht

Parkeergarage Museumkwartier in Den Haag bekroond met een ESPA Gold Award

26-04-2017
De onlangs geopende en hypermoderne parkeergarage Museumkwartier in Den Haag is vandaag bekroond met de gouden editie van de European Standard Parking Award: de ESPA Gold Award. Deze award is dé onderscheiding voor parkeergarages van een uitzonderlijk hoge kwaliteit. Interparking ontving het kwaliteitslabel woensdag 26 april jl. uit handen van Monique Pluijm, voorzitter van Vexpan, het platform voor parkeren in Nederland.

De ESPA Gold Award is door de European Parking Association (EPA) in het leven geroepen om parkeergarages van topkwaliteit te onderscheiden van de standaard waaraan iedere parkeergarage zou moeten voldoen. Rolf Oostendorp, CEO van Interparking Nederland, nam de award in ontvangst: ‘Met de komst van parkeergarage Museumkwartier is de oude functie van het Tournooiveld weer in ere hersteld en is de parkeergarage de toegangspoort tot Den Haag geworden. Hiermee wordt aan een jarenlange gekoesterde wens van o.a. ondernemers, eigenaren, bewoners en culturele instellingen in de omgeving voldaan. Klantbeleving speelt een grote rol binnen de parkeergarage, zo is er een parkeergeleidingssysteem – waarmee de bezoeker via de kortste route naar een vrije plek wordt geleid, ledverlichting, kentekenherkenning en de optie om van tevoren een parkeerplek te reserveren via parkereninmuseumkwartier.nl.’

SENS real estate en Dura Vermeer hebben de afgelopen jaren in een ontwikkelcombinatie het plan ontwikkeld welke werd gesteund door ca. 25 belanghebbende instanties vanuit cultuur, eigenaren, bewoners en ondernemers in de Haagse Binnenstad. 

Parkeervoorziening die voldoet aan internationale allure
Rond de Hofvijver, het Binnenhof en het Lange Voorhout zijn veel musea en culturele instellingen gehuisvest. De gemeente heeft dit onderdeel geïdentificeerd als een Museumkwartier met als doel het creëren van internationale aantrekkingskracht en allure. Om aan de internationale allure te voldoen is parkeergarage Museumkwartier voorzien van diverse luxe faciliteiten. De parkeerders kunnen vanuit de hoogwaardig afgewerkte voetgangerspaviljoenen zó het Lange Voorhout, de Denneweg of het Binnenhof oplopen. De paviljoenen zijn zo ontworpen dat ze in de historische omgeving opgaan en zijn volledig in glas gehuld. In- en uitrijden wordt vergemakkelijkt door contactloos betalen bij de uitritten. Bestuurders van elektrische auto’s kunnen hun auto opladen bij een van de acht elektrische oplaadpunten. Daarnaast is de parkeergarage ingericht met zeven mindervalide plaatsen en zijn er toiletten aanwezig.