Terug naar het nieuwsoverzicht

Parkeergarages Interparking als de longen van de stad

09-07-2019

Interparking heeft parkeergarage Befroi in Namen, België uitgerust met een innovatief systeem om fijne- en ultrafijne stofdeeltjes binnen de parkeervoorziening te reduceren. Dit systeem zuivert de lucht, waarmee deze soms zelfs van betere kwaliteit wordt dan de buitenlucht. Hiermee zet Interparking een nieuwe stap in haar streven naar een beter milieu voor iedereen.

Het innovatieve systeem dat ontwikkeld is door ENS Clean Air, in samenwerking met de Technische Universiteit in Delft, neutraliseert tot 70% van de stofdeeltjes via ionisatie. Dat betekent dat de lucht eerst in het systeem wordt getrokken, waardoor de fijne deeltjes een positieve elektrische lading krijgen. De positief geladen deeltjes bewegen vervolgens richting een negatief oppervlak, de collectorplaat. De kleine fijnstof deeltjes kleven op de plaat aan elkaar vast en veranderen in grove deeltjes. De gezuiverde lucht wordt vervolgens door het systeem verspreid. Parkeerders ademen lucht van betere kwaliteit in.

“Interparking pakt op verschillende manieren de uitdagingen aan die zich voordoen op het gebied van maatschappelijke- en milieuverantwoordelijkheid, zegt Roland Cracco, CEO van Interparking. Wij zijn van mening dat het leveren van een positieve impact op de samenleving en het milieu een integraal onderdeel van onze missie vormt.”

De installatie van dit luchtzuiveringssysteem bij parkeergarage Beffroi maakt deel uit van de proactieve benadering van Interparking rondom milieuverantwoordelijkheid. Het systeem wordt binnenkort ook in andere parkeergarages van Interparking geplaatst.