Terug naar het nieuwsoverzicht

Renovatie Rijnkade leidt tot ESPA onderscheiding

03-03-2013

In het kader van de herontwikkeling van winkelcentrum Hoog Catharijne, het nieuwe HC, heeft Corio Nederland de afgelopen jaren ook haar parkeergarages onder Hoog Catharijne in lijn gebracht met de gewenste hoogwaardige uitstraling van het totale centrumgebied. De parkeervoorziening is namelijk het eerste en laatste contactmoment van de consument met het winkelgebied en draagt dus sterk bij in de positieve of negatieve beleving van de klant. Parkeergarage Rijnkade is de vierde garage die totaal gerenoveerd is. Ook de vijfde renovatie van parkeergarage Godeblad is onlangs afgerond, waardoor deze vijf parkeerfaciliteiten weer geheel aan de hedendaagse eisen voldoen. De zesde garage van Hoog Catharijne, parkeergarage Vredenburg, sluit op 15 februari 2013 voor een nieuw te bouwen garage. Op de plek van de huidige garage Vredenburg komt een nieuwe, grotere garage met ongeveer negenhonderd extra plekken.

ESPA Award rijnkade

In de vernieuwde parkeergarage Rijnkade is de rijroute verbeterd en zijn parkeervakken ruimer dan voorheen. Bij renovatie van de garage is gekozen voor duurzame en klantvriendelijke oplossingen. Zo is de parkeergarage lichter door het schilderwerk en het plaatsen van LED-verlichting. Ook is er dezelfde achtergrondmuziek te horen als in het winkelcentrum Hoog Catharijne. Daarnaast is gekozen voor hoogwaardige coating van de parkeervloeren en heeft het voetgangersgebied een facelift ondergaan. Door deze hoogwaardige aanpak heeft de parkeergarage zeer hoog gescoord in de beoordeling door de daarvoor bevoegde instantie. Dit heeft geleid tot een onderscheiding van een ESPA Award!

De renovatiewerkzaamheden zijn uitgevoerd door BetonRestore, specialist in bouwkundige renovatie, waterdicht afwerken en conserveren van betonnen constructies. BetonRestore richt zich voornamelijk op parkeerdaken en -garages; loopdekken met een gebruiksfunctie; renovatieprojecten; bruggen en viaducten; projecten in specialistisch gevelonderhoud.

Over ESPA
De ESPA (European Standard Parking Award) is een onderscheiding die namens de EPA (European Parking Association) wordt verstrekt. De ESPA is in het leven geroepen door de Europese parkeerbranche, omdat zij de kwaliteit en het imago van parkeervoorzieningen wil verhogen. Bij de toetsing wordt gebruik gemaakt van een uitvoerige checklist, waarbij onderdelen als verlichting, gebruiksgemak, veiligheid, comfort en betaalsystemen aan de orde komen.

Over Interparking
Interparking staat al meer dan 50 jaar bekend voor zijn deskundigheid inzake het ontwerpen, ontwikkelen en exploiteren van openbare parkeergarages buiten de openbare weg. In 2012 verwelkomde Interparking meer dan 75 miljoen klanten. De bijna 2.000 medewerkers staan dagelijks ten dienste van de klanten in een netwerk van 656 parkeergarages en 290.313 parkeerplaatsen in 350 Europese steden, in België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland, Oostenrijk, Polen, Roemenië en Spanje. 116 parkeergarages van Interparking zijn reeds door de European Parking Association (EPA) bekroond met een European Standard Parking Award. De hoofdaandeelhouder van Interparking is AG Real Estate, actief in vastgoedvermogensbeheer, vastgoedontwikkeling en in het beheer van openbare parkeergarages.