Terug naar het nieuwsoverzicht

Terugblik op 2022

09-01-2023

Wij kijken terug op een goed en druk jaar waarin veel veranderingen hebben plaatsgevonden. Nadat we half januari uit de harde lockdown kwamen, werden in maart de laatste coronaregels losgelaten. Dit had een groot impact op onze business. Onze bezoekers vonden de weg weer terug naar de parkeergarages en het aantal online reserveringen groeide explosief. Wij zijn trots dat we, mede door deze omzetgroei, weer terug zijn op het niveau van de periode voor corona. 

Zorgeloos en dichtbij parkeren voor iedereen toegankelijk en betaalbaar maken, zit in ons DNA. Samen met onze medewerkers, opdrachtgevers en partners kijken wij continu welke stappen wij kunnen zetten in het ontwikkelen van duurzame en klantvriendelijke parkeeroplossingen. Wij zijn dan ook enorm trots dat Interparking Boulevard in september uitgeroepen werd tot 1 van de 3 beste parkeergarages in Europa! 

Graag bedank ik onze medewerkers, opdrachtgevers en partners voor het prettig contact en het vertrouwen en kijk ik ernaar uit om deze fijne samenwerking in 2023 voort te zetten en verder te bouwen aan onze missie: het realiseren van hoogwaardige en betaalbare parkeeroplossingen voor onze parkeerders.

Vladan Jankovic, CEO Interparking Nederland

 

 

770 parkeerplaatsen zijn eind 2022 voorzien van een laadpunt
In verschillende parkeergarages zoals Museumkwartier in Den Haag, Markthal en Lijnbaan in Rotterdam en IJDock in Amsterdam is de laadcapaciteit afgelopen jaar flink uitgebreid. Deze uitbreiding is onderdeel van de strategie voor de komende jaren waarbij wij willen voorzien in de groeiende vraag naar elektrisch rijden en de vermindering van het impact op het milieu. Ons streven is om straks het ruimste laadaanbod in de stad te kunnen aanbieden en de parkeergarage voor iedereen toegankelijk te houden.

Aantal online reserveringen in 2022 met 65% gestegen
Steeds meer bezoekers ontdekken het gemak van online reserveren. Dit zien wij ook terug in onze boekingen. Op sommige locaties reserveert zelfs al meer dan de helft online een parkeerplaats. De mix van goed bereikbare locaties, een aantrekkelijke tariefstelling en gebruiksvriendelijke websites zijn belangrijke factoren in de enorme boost van online bezoekers.

15e locatie toegevoegd aan portefeuille zorgsector
Interparking Nederland is marktleider op het gebied van parkeren in de zorgsector. In februari hebben wij Gelre Ziekenhuizen, als 15e zorglocatie, aan de portefeuille mogen toevoegen en sindsdien verzorgen wij het complete beheer voor bijna 2.000 parkeerplaatsen op de locaties Apeldoorn en Zutphen. Daarnaast hebben wij een adviserende rol in de bouw van een nieuwe parkeergarage met een capaciteit van 890 parkeerplaatsen op de locatie Apeldoorn.  

Nieuwe technologieën voor een optimale klantbeleving

Digitale tariefborden
Bij de inritten van parkeergarages Boulevard en IJ-oever centrum zijn halverwege 2022 digitale displays geplaatst waarop real time informatie op maat getoond wordt. Bijvoorbeeld door onze bezoekers te informeren over het aantal beschikbare plekken, in welke sectie er het beste geparkeerd kan worden, maar ook om bezoekers met een online reservering persoonlijk te begroeten.

Mobiel betalen via QR code
Afgelopen jaar werd, in parkeergarage Boulevard, de optie mobiel betalen met behulp van een QR- code geïntroduceerd. Door de QR code aan de achterzijde van het ticket te scannen, betaalt men de kosten eenvoudig via de bank app, hoeft men niet meer langs de betaalautomaat en kan men de reis snel vervolgen. In 2022 hebben wij 6.193 transacties middels dit betaalmiddel verwerkt.   

Ticketless in- en uitrijden i.c.m. online reserveren 
Een klantvriendelijke én duurzame oplossing is het feit dat bezoekers met een online reservering tegenwoordig, in Interparking Boulevard, rechtstreeks naar een parkeerplek kunnen rijden zonder dat daar nog een ticket aan te pas komt. Tijdens het binnenrijden wordt het kenteken automatisch gescand en kan er direct doorgereden worden naar een vrije parkeerplek.

Start upgrade Interparking Lijnbaan
Interparking Lijnbaan, gelegen in het bruisende hart van Rotterdam, ondergaat momenteel een totale upgrade naar een kwalitatief hoogwaardig en klantvriendelijke parkeervoorziening. Na de aanpassingen eerder dit jaar zoals de vernieuwde entree, de verruimde parkeervakken, de uitbreiding van de laadcapaciteit van 7 naar 22 laadvoorzieningen, de nieuwe belijning op de vloeren en de renovatie van de liften, wordt begin 2023 gestart met de complete renovatie van het gehele trappenhuis.

Lancering Interparking Academy
Wij vinden het belangrijk om te investeren in de groei en kennis van ons personeel. Zij zijn met hun kwaliteiten een essentieel onderdeel van onze dienstverlening. Alle medewerkers hebben toegang tot een online leerplatform met meer dan 200 online trainingen waarmee ze hun loopbaan bij Interparking kunnen verrijken.  

Adviserende rol in bouw nieuwe parkeergarage Tergooi MC
Afgelopen jaar is de nieuwe parkeergarage van Tergooi MC in Hilversum opgeleverd. Deze parkeergarage zal gebruikt worden door patiënten, bezoekers en medewerkers. Interparking heeft ondersteunende rol gehad tijdens het ontwerp- en inrichtingstraject. De parkeergarage, met ruim 1.000 plaatsen, zal vanaf mei in gebruik worden genomen.