Terug naar het nieuwsoverzicht

Vexpan reikt ESPA Gold Award uit aan nieuwe parkeergarage Hoog Catharijne P5

26-06-2017
Parkeergarage Hoog Catharijne P5 in Utrecht is onderscheiden met de gouden editie van de European Standard Parking Award: de ESPA Gold Award. Deze award is dé erkenning voor parkeergarages van een uitzonderlijk hoge kwaliteit. De garage, eigendom van Klépierre en in het beheer van Interparking, ontving op 23 juni jl. het kwaliteitslabel uit handen van Peter Dingemans en Ronald van der Weerd, bestuursleden van Vexpan, het platform voor parkeren in Nederland. Hiermee is het de achtste parkeergarage in Nederland met een ESPA Gold Award.

De ESPA Gold Award is door de European Parking Association (EPA) in het leven geroepen om parkeergarages van topkwaliteit te onderscheiden van de standaard waaraan iedere parkeergarage zou moeten voldoen. 


Veelzijdige en ruime garage
De P5 parkeergarage maakt deel uit van de grote vernieuwing van Hoog Catharijne, die eigenaar Klépierre uitvoert. De gloednieuwe garage biedt plek aan 1.272 auto’s en is voorzien van de nieuwste technieken. Zo is er een parkeergeleidingssysteem, 9 elektrische oplaadpunten en slimme en duurzame ledverlichting. Speciale familieparkeerplaatsen bieden meer ruimte voor gezinnen met kinderen. Én binnenkort is het ook mogelijk om online en tegen een voordelig tarief een parkeerplek te reserveren via de website www.parkerencentrumutrecht.nl.

Hoofdpoort kasteel Vredenburg
Bijzonder is ook de aanwezigheid van restanten van de hoofdpoort van kasteel Vredenburg, die op de -1 verdieping tentoongesteld worden. Het is voor het eerst sinds de 16 eeuw dat de poort weer te zien is voor het publiek, nadat het in 1577 gesloopt werd door de Utrechtse bevolking.

Makkelijk bereikbaar

Bij Hoog Catharijne parkeer je je auto in het centrum van Utrecht. Via een centraal punt met 10 roltrappen, 2 liften en een lichtkunstwerk kom je uit in de Stadskamer van Hoog Catharijne.  Met hét muziekpodium van Utrecht TivoliVredenburg om de hoek en de gezellige binnenstad van Utrecht op een steenworp afstand, is Hoog Catharijne P5 een ideaal startpunt voor een dagje uit in Utrecht.