Terug naar het nieuwsoverzicht

Voortgang ontwikkeling Markthal

02-04-2013

De parkeergarage van het prestigieuze Markthal project begint al aardig vorm te krijgen. Na het afgraven en het storten van de betonnen constructie van de parkeergarage, kunnen de aannemers binnenkort beginnen met de afwerking aan de binnenkant. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de inrit van de parkeergarage en wordt de ventilatie/expeditie tunnel afgemaakt. De bouwcombinatie heeft hiermee haar werkzaamheden bijna afgerond. In de loop van 2013 zullen zij de laatste onderdelen afwerken en hebben ze, na circa 3,5 jaar bouwen, een zeer goede basis gelegd voor de verdere bouw van de Markthal.

Voortgang Markthal

Inmiddels is er ook een start gemaakt met de bovenbouw van de Markthal. De eerste contouren zijn al zichtbaar en de aannemer is al op de 4e verdieping aanbeland. De komende maanden zal de boog van de Markthal verder vorm krijgen. Het bouwterrein is qua inrichting op enkele plaatsen aangepast. De grootste verandering is het demonteren van de huidige vier torenkranen en het plaatsen van twee nieuwe torenkranen. Deze twee hogere torenkranen staan op de marktvloer, zodat de appartementen kunnen worden gebouwd, zonder dat er torenkranen in de weg staan.

        Bouwfase Markthal

 

De Markthal wordt een spectaculair gebouw met diverse functies; markt, winkels, horeca, appartementen en parkeren. De hal bestaat uit een grote boog die op de begane grond circa 70 meter breed is en 110 meter lang (de maat van een voetbalveld). De hoogte van de hal bedraagt circa 40 meter. Onder de hal ligt een parkeerga­rage waar maar liefst 1.200 parkeerplaatsen zijn gelegen. Voor de inrichting van de ondergrondse parkeergarage heeft Interparking haar kennis en ervaring ingezet om een duurzame parkeergage te ontwikkelen met een hoog comfort. Zo zal de parkeergarage van de Markthal voorzien zijn van de laatste moderne technieken zoals een parkeergeleidingssysteem, oplaadpunten voor elektrische voertuigen en een online reserveringssysteem.