P+R Amsterdam


Dagje Amsterdam? Parkeer voordelig aan de rand van het centrum en reis gemakkelijk verder met het openbaar vervoer naar de binnenstad.

Parkeergarages IJ-oever Centrum en Olympisch Stadion zijn vanaf alle toegangswegen richting het centrum van Amsterdam gemakkelijk te bereiken, met als voordeel dat je de drukke binnenstad niet in hoeft. Reis vanuit parkeergarage IJ-oever Centrum binnen 20 minuten - of binnen 30 minuten vanuit parkeergarage Olympisch Stadion - richting de welbekende Dam, het hart van Amsterdam.

Park + Ride vanuit parkeergarage IJ-oever Centrum

Zorg dat je voorbereid op pad gaat en reserveer van tevoren je parkeerplek om te profiteren van het goedkope parkeertarief. Zo parkeer je al een hele dag vanaf € 15,- met Day Trip Parking! Reserveer meteen je parkeerplek.

Vanuit de parkeergarage loop je binnen 2 minuten richting tramhalte Amsterdam, Muziekgebouw Bimhuis. Tram 26 vertrekt om de 5 minuten richting het Centraal Station.

Binnen 2 minuten sta je bij Centraal Station. Wil je te voet verder? Binnen 15 minuten wandel je eenvoudig naar de Dam! Wil je toch liever met de tram verder, neem dan een van de volgende trams:

Tram 4 (richting station RAI)
Tram 13 (richting Geuzenveld)
Tram 14 (richting Flevopark)
Tram 17  (richting Osdorp Dijkgraafplein)

Raadpleeg voor de nieuwste updates de website 9292.nl

Park + Ride vanaf het iconische Olympisch Stadion

Vanaf de P+R bij het Olympisch Stadion reis je snel naar het centrum van Amsterdam met de tram, in slechts 30 minuten. Loop in 4 minuten naar de tramhalte Frederiksplein, waar tram 24 elke 5 minuten richting Centraal Station vertrekt. Bekijk de exacte instructies en tarieven op de website van de gemeente Amsterdam. Houd er rekening mee dat de ingang van de P+R druk kan zijn! 

Let op: Er kan géén GVB OV chipkaart worden gekocht op locatie, dus gebruik je eigen ov chipkaart of koop een papieren kaartje bij de tramconducteur.

Voorkom lange wachtrijen en volle P+R's en reserveer vooraf jouw parkeerplaats bij Interparking. Met Day Trip Parking parkeer je de hele dag al vanaf € 15,-! 

Let op, Je kunt niet reserveren voor Park + Ride! Deze mogelijkheid, vanaf € 15,- per dag, is alleen van toepassing in de reguliere parkeergarage.
Plan je reis zo nodig op gvb.nl.