P+R Amsterdam


Een dagje Amsterdam op de planning staan? Parkeren doe je voordelig aan de rand van het centrum, reis vervolgens verder met het OV richting de binnenstad.

Parkeergarages IJ-oever Centrum en Olympisch Stadion zijn vanaf alle toegangswegen richting het centrum van Amsterdam gemakkelijk te bereiken, met als voordeel dat je de drukke binnenstad niet in hoeft. Reis vanuit parkeergarage IJ-oever Centrum binnen 20 minuten - of binnen 30 minuten vanuit parkeergarage Olympisch Stadion - richting de welbekende Dam, het hart van Amsterdam.

Park + Ride vanuit parkeergarage IJ-oever Centrum

Zorg dat je voorbereid op pad gaat en reserveer van tevoren je parkeerplek om te profiteren van het goedkope parkeertarief. Zo parkeer je een hele dag vanaf € 10,- met Day Trip Parking, perfect voor een dagje Amsterdam! Reserveer hier je parkeerplek.

Vanuit de parkeergarage loop je binnen 2 minuten richting tramhalte Amsterdam, Muziekgebouw Bimhuis. Vanaf deze tramhalte vertrekt om de 5 minuten tram 26 richting het Centraal Station.Stap na een tramrit van circa 2 minuten uit bij tramhalte Centraal Station. Wil je te voet verder? Dan kan dat, want je staat binnen 15 minuten lopen op de Dam! Wil je toch liever met de tram verder, neem dan een van de volgende trams:

Tram 4 (richting station RAI)
Tram 13 (richting Geuzenveld)
Tram 14 (richting Flevopark)
Tram 17  (richting Osdorp Dijkgraafplein)

Op de hoogte zijn van alle laatste reisroutes en tijden raadpleeg dan de website 9292.nl

Park + Ride vanaf het iconische Olympisch Stadion

Vind je iets langer reizen geen probleem? Parkeer je auto dan bij de officiële P+R locatie van de gemeente Amsterdam! Lees op de website van de gemeente hoe je gebruik kunt maken van P+R bij parkeergarage Olympisch Stadion en parkeer een hele dag vanaf maar € 1,-. 

Let er wel op dat het erg druk kan zijn bij de P+R inrit. Wil je er zeker van zijn dat je bij aankomst meteen naar binnen kunt rijden? Reserveer dan hier je parkeerplek! Met Day Trip Parking parkeer je een hele dag vanaf € 15,-!

Vanuit de parkeergarage loop je binnen 2 minuten richting tramhalte 24, Olympisch Stadion. Vanaf deze tramhalte vertrekt om de 5 minuten tram 24 richting Centraal Station.Plan je reis zo nodig op gvb.nl.