P+R Amsterdam


Een dagje Amsterdam op de planning staan? Parkeren doe je voordelig aan de rand van het centrum, reis vervolgens verder met het OV richting de binnenstad.

Parkeergarages IJ-oever Centrum en Olympisch Stadion zijn vanaf alle toegangswegen richting het centrum van Amsterdam gemakkelijk te bereiken, met als voordeel dat je de drukke binnenstad niet in hoeft. Reis vanuit parkeergarage IJ-oever Centrum binnen 20 minuten - of binnen 30 minuten vanuit parkeergarage Olympisch Stadion - richting de welbekende Dam, het hart van Amsterdam.

Park + Ride vanuit parkeergarage IJ-oever Centrum

Zorg dat je voorbereid op pad gaat en reserveer van tevoren je parkeerplek om te profiteren van het goedkope parkeertarief. Zo parkeer je een hele dag vanaf € 15,- met Day Trip Parking, perfect voor een dagje Amsterdam!  Reserveer hier je parkeerplek.

Vanuit de parkeergarage loop je binnen 2 minuten richting tramhalte Amsterdam, Muziekgebouw Bimhuis. Vanaf deze tramhalte vertrekt om de 5 minuten tram 26 richting het Centraal Station.Stap na een tramrit van circa 2 minuten uit bij tramhalte Centraal Station. Wil je te voet verder? Dan kan dat, want je staat binnen 15 minuten lopen op de Dam! Wil je toch liever met de tram verder, neem dan een van de volgende trams:

Tram 4 (richting station RAI)
Tram 13 (richting Geuzenveld)
Tram 14 (richting Flevopark)
Tram 17  (richting Osdorp Dijkgraafplein)

Op de hoogte zijn van alle laatste reisroutes en tijden raadpleeg dan de website 9292.nl

Park + Ride vanaf het iconische Olympisch Stadion

Vanuit de P + R locatie Olympisch stadion reis je, met de tram, binnen 30 minuten naar het centrum van Amsterdam. Vanuit de parkeergarage loop je binnen 2 minuten richting tramhalte Olympisch Stadion waarvandaan tram 24 om de 5 minuten richting Centraal Station rijdt. Op op de website van de gemeente Amsterdam kun je precies nalezen hoe je gebruik kunt maken van deze P+R locatie en wat de bijbehorende tarieven zijn. Let er wel op dat het erg druk kan zijn bij de P+R inrit!

Liever geen kans op lange wachttijden of een volle P+R? Reserveer dan jouw parkeerplaats vooraf bij Interparking en we houden een plek voor jou vrij! Met Day Trip Parking parkeer je een hele dag vanaf € 15,-!

Let op, Je kunt niet reserveren voor Park + Ride! Deze mogelijkheid, vanaf € 15,- per dag, is alleen van toepassing in de reguliere parkeergarage.Plan je reis zo nodig op gvb.nl.