Terug naar het nieuwsoverzicht

Duurzame verlichting in parkeergarages Markthal en IJdock

19-12-2023

In lijn met onze toewijding aan duurzaamheid en milieubewuste initiatieven, hebben wij de afgelopen weken in samenwerking met Rentalite innovatieve duurzame verlichting geïnstalleerd in de parkeergarages van Markthal en IJdock. Deze nieuwe verlichtingssystemen, uitgerust met geavanceerde bewegingsdetectoren per armatuur, zijn ontworpen om onze energie-efficiëntie te verbeteren en tegelijkertijd bij te dragen aan het milieu.

Een opmerkelijk kenmerk van de geïnstalleerde verlichting is het vermogen om automatisch te dimmen wanneer er geen beweging wordt gedetecteerd. In een stand-by modus zal het armatuur naar 10% vermogen dimmen. Daarnaast worden enkel de armaturen in de directe omgeving van de gedetecteerde beweging op vol vermogen geactiveerd. Dit intelligente systeem leidt tot aanzienlijke energiebesparingen, geschat op ongeveer 750 kilowattuur per dag op beide locaties.

Iwan Fernhout, Vastgoedmanager bij Interparking is tevreden over de succesvolle samenwerking met Rentalite. “We zijn erg tevreden over het behaalde resultaat tot dusver en kijken of we dit initiatief in de toekomst verder kunnen uitbreiden naar andere locaties”. Ook Rentalite is tevreden over de samenwerking. Claire Schilderhuis, Business development & Operations: Wij zijn zeer verheugd dat wij wederom deze parkeergarages hebben kunnen faciliteren in de verlichting, wat een mooie energiebesparing op zal gaan leveren. We kijken uit naar het voortzetten van de prettige samenwerking met Interparking in de toekomst".

Met deze duurzame verlichtingsoplossingen en vooruitstrevende technologieën willen wij ons aandeel leveren aan een groenere samenleving. Wij blijven ons inzetten voor de realisatie van onze duurzaamheidsdoelstellingen en overwegen de mogelijkheid om dergelijke initiatieven uit te breiden naar andere locaties in de nabije toekomst.

 IJdock verlichting

Afbeelding: verlichting in parkeergarage IJdock