Terug naar het nieuwsoverzicht

Interparking breidt laadcapaciteit in Haagse parkeergarage Museumkwartier fors uit

28-02-2022

In parkeergarage Museumkwartier te Den Haag is deze week het aantal laadplaatsen voor elektrische auto’s meer dan verdubbeld. De capaciteit is uitgebreid van 8 naar 20 plekken en wordt voorbereid om uiteindelijk 64 laadplaatsen te kunnen aanbieden. Deze uitbreiding is onderdeel van de strategie voor de komende jaren waarbij Interparking wil voorzien in de groeiende vraag naar elektrisch rijden en de vermindering van de impact op het milieu.

In 2022 wordt de laadcapaciteit in vier centrumlocaties voorbereid naar 200 laadplaatsen

Parkeergarage Museumkwartier is de eerste parkeervoorziening waarbij de laadcapaciteit is uitgebreid. Momenteel worden er voorbereidingen getroffen om de huidige capaciteit in de binnenstedelijke parkeergarages te verhogen. In Rotterdam gebeurt dit in parkeergarages Markthal (70) en Lijnbaan (30) en in Amsterdam in parkeergarage IJDock (32). Later dit jaar wordt de laadcapaciteit op nog eens acht extra locaties voorbereid op uitbreiding. Iwan Fernhout, vastgoedmanager bij Interparking Nederland: “In 2020 zagen wij al dat het aantal elektrische auto’s fors toenam en ook steeds meer particulieren een elektrische auto kochten. Om de voordelen van elektrisch rijden te benutten, moet je er uiteraard wel van op aan kunnen dat je de auto onderweg makkelijk kunt opladen".

 Parkeervoorzieningen voor elk type auto toegankelijk houden

Het streven van Interparking is om straks het ruimste laadaanbod in de stad te kunnen aanbieden en de parkeergarage voor iedereen toegankelijk te houden. Een nieuwe uitdaging die ontstaat, is dat onze laadplekken voor beide type auto’s kan worden gebruikt als de garage vol staat”, aldus Iwan. Om genoeg parkeercapaciteit te kunnen blijven bieden aan zowel de elektrische als de benzineauto wordt er een proef gestart met flexplekken. Dit houdt in dat er laadplekken in de garage worden gecreëerd waar zowel een elektrische auto als een benzineauto kan parkeren.

 

Afbeelding: nieuwe laadplaatsen in Interparking Museumkwartier te Den Haag