Terug naar het nieuwsoverzicht

Slimme parkeerder reserveert online zijn parkeerplaats

25-08-2014

Lang door de stad rijden op zoek naar een parkeerplaats? Met online reserveren brengt parkeerexploitant Interparking daar verandering in.Vanaf nu kunnen bezoekers via een pc, tablet of mobiel een parkeerplaats van tevoren reserveren én betalen.

Een voordeel voor de parkeerders is dat zij niet alleen verzekerd zijn van een parkeerplaats, maar het geeft ook tijdwinst. Omdat de parkeertijd al van tevoren betaald is via iDEAL kan er direct worden uitgereden zonder langs de betaalautomaat te gaan.

Parkeerproducten op maat
Naast andere Europese landen zoals België en Frankrijk biedt nu ook Interparking Nederland deze dienst aan. Een belangrijke reden voor het introduceren van online reserveren is een groeiend aantal consumenten dat van dit medium gebruik maakt. Met online reserveren wil Interparking inspelen op deze vraag en is het ook een extra dienstverlening naar onze klanten toe. Door vraag en aanbod van de beschikbare parkeerplaatsen goed op elkaar af te stemmen, kunnen klanten met online reserveren kiezen uit maatwerkproducten met een voordelige prijsstelling. Een mooi voorbeeld van één van de parkeerproducten die je online kunt reserveren is Dinner Parking. Ideaal voor bezoekers die in de avonduren de stad bezoeken voor een restaurant, bioscoop of andere gelegenheid.

Vooraf je parkeerplaats online reserveren draagt bij aan een betere mobiliteit. Doordat bezoekers nu doelgericht naar de parkeergarage rijden zorgt het voor een kortere route naar parkeergarage. Hierdoor ontstaat er minder zoekverkeer en minder uitstoot van CO2.

Online reserveren

Hoe werkt het?
Het reserveren van een parkeerplaats gaat in een paar eenvoudige stappen. Eerst wordt via het reserveringsmenu op de website de datum, tijd en parkeerproduct gekozen. Vervolgens worden de contactgegevens en het kenteken ingevoerd. Als laatste volgt de betaling en het ontvangen van de reserveringsbevestiging. Het kenteken wordt gebruikt om de reservering bij de inrit te herkennen via het kentekenherkenningssysteem. Wanneer binnen de gereserveerde tijd de parkeergarage wordt verlaten hoeft de klant niet langs de betaalautomaat. Als er langer geparkeerd is kan de overtijd alsnog bij de betaalautomaat worden afgerekend.

Bezoekers van Rotterdam Centrum kunnen als eerste gebruik maken van online reserveren bij Interparking. In de parkeergarage Lijnbaan kan er nu al gereserveerd worden, later volgt ook de parkeergarage Markthal.