Terug naar het nieuwsoverzicht

Parkeergarage Markthal opent haar deuren

09-09-2014

De grootste parkeergarage van de Rotterdamse binnenstad heeft haar deuren geopend. Hiermee komen er bijna 1.100 parkeerplaatsen, waarvan 800 voor bezoekers, bij in hét nieuwe stadshart van Rotterdam. De ondergronds vier lagen tellende parkeergarage ligt direct onder de Markthal midden in het Laurenskwartier. Het winkelend publiek kan de Hoogstraat, Beurstraverse, de Meent, Lijnbaan en de grote markt op loopafstand bereiken. Voor het ontwerp en de inrichting van de garage heeft Interparking haar kennis en ervaring ingezet om een duurzame parkeergarage te ontwikkelen met een hoog comfort voor de bezoekers.

Klantvriendelijke parkeervoorziening

De spectaculair ontworpen Markthal nadert zijn voltooiing; winkelen, werken, wonen en uitgaan in een veertig meter hoge boog. De opening van de Markthal zélf is op 1 oktober. De verwachting is dat de eerste overdekte Markthal van Nederland miljoenen bezoekers zal trekken. Om een optimale service te bieden is de parkeergarage voorzien van diverse luxe faciliteiten. Zo kunnen parkeerders straks vanuit de parkeergarage via royale roltrappen direct de Markthal betreden of via de voetgangersliften richting de Laurenskerk of Oude Haven lopen. Ook kunnen bezoekers betalen via Dip & Go, een nieuwe betaalwijze waarbij je met je betaalpas zonder pincode betaalt bij de in- en uitrit. Bestuurders van elektrische auto’s kunnen hun voertuigen opladen bij één van de vier oplaadpunten. Daarnaast is de garage ingericht met een ruim aantal mindervalidenplaatsen, toiletten en zijn er 24 uur per dag servicemedewerkers aanwezig.

 

Markthal binnen

 

Hoogwaardig niveau

De parkeergarage is op een hoogwaardig niveau afgewerkt en is uitgerust met de modernste technieken. Zo beschikt het over een parkeergeleidingsysteem, vloercoating, ledverlichting, kentekenherkenning en vanaf 1 oktober ook online reserveren. Dit brengt voordelen met zich mee zoals dat bezoekers straks thuis vanaf hun laptop of tablet van te voren een parkeerplaats kunnen reserveren en gelijk online kunnen betalen. Met online reserveren kan er via kentekenherkenning sneller doorgereden worden bij de slagboom. Een ander voordeel hiervan is dat er direct kan worden uitgereden zonder langs de betaalautomaat te gaan.

Binnen is een ingenieus parkeergeleidingsysteem dat de bezoeker via de kortste route naar een vrije parkeerplaats leidt. Na het passeren van de slagboom wordt met groene cijfers aangegeven hoeveel plaatsen er op welke etages nog beschikbaar zijn. Per plaats wordt met een groen of rood signaal aangegeven of de plaats vrij is of bezet. Dit voorkomt tijdrovende ritten en draagt bij aan minder uitstoot van CO2 in de garage. Interparking investeert al vele jaren in deze technologie en wordt al in diverse parkings in Europa toegepast.

24 uur geopend

Bewoners, bezoekers van de Markthal, de bibliotheek, de grote markt of de binnenstad, iedereen kan er terecht! De entree van parkeergarage Markthal ligt aan de Dominee Jan Scharpstraat 306. De garage is 24 uur en 7 dagen per week geopend en is uitstekend te bereiken vanaf de Blaak vanuit alle richtingen. De officiële opening van de garage vindt plaats op 30 september 2014.