Terug naar het nieuwsoverzicht

Beheer grootste parkeervoorziening in Den Haag Centrum naar Interparking

06-05-2021

Winkelcentrum MegaStores Den Haag heeft per 1 april Interparking aangesteld als de nieuwe beheerder van de parkeervoorziening. Hiervoor hebben Interparking en de vastgoedeigenaar -ontwikkelcombinatie COD en Amvest - onlangs een overeenkomst gesloten. Savills Asset & Property Management begeleidde het traject namens de eigenaar. Met circa 1.800 parkeerplaatsen beschikt MegaStores over de grootste parkeervoorziening in de binnenstad van Den Haag. Het winkelcentrum is gelegen in het Laakhavengebied en nabij treinstation Den Haag HS en omvat meer dan 80.000 vierkante meter aan winkelruimte met meer dan 40 winkels onder één dak. Het winkelaanbod bestaat uit een mix van living, leisure, convenience stores en horecagelegenheden.

 Met de toevoeging van deze nieuwe beheeropdracht aan de portefeuille verstevigt Interparking haar positie in de Haagse binnenstad. Met nabijgelegen parkeervoorzieningen zoals Museumkwartier, Helicon, Stadhuis en WTC-Den Haag. New business manager bij Interparking, Mariska Kornet vertelt: “Wij zijn verheugd dat wederom het vertrouwen in ons wordt gesteld voor een grote beheeropdracht. De afgelopen weken is achter de schermen hard gewerkt aan een geruisloze overgang van het beheer. We kijken uit ernaar uit om samen met Savills de parkeerbeleving en het winkelplezier verder te optimaliseren.”

 Het traject voor het selecteren van een partij voor het beheer van de parkeervoorziening werd begeleid door vastgoedbeheerder Savills Asset & Property Management. Johan Spin, Retail Lead bij Savills in Nederland, vult aan: ”Als eerste contactmoment met onze bezoekers speelt de parkeervoorziening een belangrijke rol binnen de klantreis. We vertrouwen er op dat Interparking, met haar ervaring bij grootschalige winkelcentra, de juiste partner is om samen met ons de klantervaring een verdere impuls te geven.“

Gebied met ontwikkelpotentie
De eigenaar heeft de ambitie om het winkelcentrum verder te ontwikkelen. De omgeving rondom het winkelcentrum is momenteel in transitie en de herontwikkeling zal hierop aansluiten, waarbij rekening wordt gehouden met zowel de regionale- als lokale rol die MegaStores vervult. Het streven is om in de toekomst ook woningen te realiseren bij het winkelcentrum en de omgeving zo een extra impuls te geven. Daarnaast heeft de gemeente Den Haag vastgesteld dat het gebied Laakhavens, waarin MegaStores is gelegen, onderdeel is van het Central Innovation District (CID). Zo wil de gemeente naast een plek om te wonen, in het gebied ook ruimte maken voor werken, studeren, recreëren én winkelen. Het moet een prettige plek worden met goede voorzieningen voor innovatieve bedrijven en mensen.

Beheer parkeervooriening MegaStores Den Haag Interparking

Afbeelding: Johan Spin, Retail Lead bij Savills in Nederland (l) en Mariska Kornet, New business manager bij Interparking Nederland voor parkeervoorziening MegaStores Den Haag.