Terug naar het nieuwsoverzicht

ESPA voor Stadspleingarage in Heerhugowaard!

04-12-2013

De parkeergarage Stadsplein in Heerhugowaard wordt hiermee bekroond als kwalitatief hoogstaande parkeervoorziening. Zo is in de parkeergarage onder andere de circulatie en de belijning verbeterd. Daarnaast is er gekozen voor duurzame en klantvriendelijke oplossingen zoals het plaatsen van led-verlichting. Door deze hoogwaardige aanpak heeft de parkeergarage hoog gescoord in de beoordeling door de daarvoor bevoegde instantie. Dit heeft geleid tot een onderscheiding met een European Standard Parking Award!

Op 3 december namen de Gemeente Heerhugowaard en Interparking tijdens de officiële uitreiking de European Standard Parking Award in handen. Hiermee is het totale aantal Awards van Interparking in Nederland gestegen naar 16. In Europa zijn 127 parkeervoorzieningen van Interparking onderscheiden met een award.

Over ESPA
De ESPA (European Standard Parking Award) is een onderscheiding die namens de EPA (European Parking Association) wordt verstrekt. De ESPA wordt in Nederland uitgereikt door de Vexpan. De ESPA is in het leven geroepen door de Europese parkeerbranche, omdat zij de kwaliteit en het imago van parkeervoorzieningen wil verhogen. Bij de toetsing wordt gebruik gemaakt van een uitvoerige checklist, waarbij onderdelen als verlichting, gebruiksgemak, veiligheid, comfort en betaalsystemen aan de orde komen.

ESPA Stadspleingarage

Uitreiking ESPA Award van links naar rechts: S.J. Stienstra (Vexpan), E. van Vulpen (Gemeente Heerhugowaard), J. Tol (Interparking), G. Vis (Gemeente Heerhugowaard).