Terug naar het nieuwsoverzicht

Haagse parkeergarage Helicon in slechts twee maanden gerenoveerd

15-11-2018

Parkeergarage Helicon, onderdeel van het Rijkskantoor ‘De Resident’ in het centrum van Den Haag heeft een grote upgrade gekregen. In slechts twee maanden is de parkeervoorziening met 226 plaatsen grondig gemoderniseerd naar een klant- en milieuvriendelijke parkeergarage.

Met de renovatie sluit de garage nu aan op het kantoorgebouw, waarin het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Volksgezondheid, Welzijn en Sport gehuisvest zijn. 

Het Rijkskantoor De Resident heeft eerder al in 2015 een fikse modernisering ondergaan. De eigenaar van het gebouw, DEKA Immobilien, is vervolgens op zoek gegaan naar een nieuwe exploitant die de onderliggende parkeervoorziening op een vergelijkbare wijze zou kunnen moderniseren. Interparking is na de uitvraag door DEKA Immobilien als geschikte partner naar voren gekomen. 


V.l.n.r. Geoff de Booij, General manager bij Deka Immobilien, Bob Poot, manager Business Development bij Interparking, Frank van Rookhuijzen, Vastgoed adviseur bij Van Rookhuijzen Vastgoed & Consultancy

Geoff de Booij, General manager bij Deka Immobilien: “Bij de gunning aan Interparking hebben wij de wens uitgesproken om de parkeergarage een vergelijkbare uitstraling te geven als Interparking Museumkwartier in Den Haag. En dit is gelukt. Wij zijn dan ook zeer tevreden met het resultaat dat Interparking binnen 2 maanden heeft gerealiseerd.’’

Bob Poot, manager Business Development bij Interparking: “Wij zijn blij dat we met Deka Immobilien een langdurige overeenkomst hebben kunnen afsluiten en direct invulling hebben kunnen geven aan de wens om de klant- en milieuvriendelijkheid van de parkeergarage te verbeteren.”

Een betere aansluiting op een hoogwaardige verblijfsgebied
Van buitenaf zijn de veranderingen bij parkeergarage Helicon al goed zichtbaar. Zo is het inrijportaal vervangen door een blauw portaal, wat de herkenbaarheid van de parkeergarage bevordert. De ‘speedgates’ bij de in- en uitritten zijn naar achteren verplaatst om de parkeervoorziening een meer open uitstraling te geven. 

Bij het binnenrijden op niveau 1 valt meteen op dat de vloercoating is aangepast. De coating geeft de parkeervoorziening een hoogwaardige en strakke uitstraling en de vloer in grijstinten zorgt voor een verhoging van de lichtopbrengst. Verder is de parkeergarage volledig voorzien van ledverlichting en is de positionering van de verlichting aangepast. De lijnverlichting is onder de balken geplaatst, wat ervoor zorgt dat er een hogere lichtopbrengst wordt gegenereerd.

Korting voor energiezuinige auto’s 
Interparking draagt graag bij aan het milieubewustzijn van parkeerders. Daarom profiteren parkeerders met een energiezuinige auto, zoals een 100% elektrische auto of energielabel A van een korting op het tarief met Eco Parking. Tevens is het voor parkeerders met elektrische voertuigen nu ook mogelijk hun auto op te laden in parkeergarage Helicon.

Klaar voor de toekomst
Parkeergarage Helicon is uitgerust met de modernste technieken om de bezoekers een optimale klantbelevingen te bieden. Zo is het voor de vele vaste gebruikers nu mogelijk om in- en uit te rijden met kentekenherkenning, wat voor een optimale doorstroom zorgt bij de in- en uitritten. Ook vooraf een parkeerplek reserveren is mogelijk, via de website www.parkereninhelicon.nl. 

Europees netwerk
Parkeergarage Helicon is één van de eerste parkeervoorzieningen in Nederland die is aangesloten op het Pcard+ netwerk van Interparking. De Pcard+ is een mobiliteitskaart die de parkeerder toegang geeft tot meer dan 500 parkeervoorzieningen in Europa. 

 
Parkeergarage Helicon voor de renovatie

 
Parkeergarage Helicon na de renovatie