Terug naar het nieuwsoverzicht

Interparking Hispania, S.A. koopt COMSA Aparcamientos, S.L.

08-06-2017

Interparking heeft de Spaanse parkeerexploitant ‘COMSA Aparcamientos’ overgenomen van COMSA Concesiones.

COMSA is met name aanwezig in Catalonië, Baskenland, Asturië en Galicia. Alle parkeergarages zijn gelegen in grote steden, waaronder twee parkeervoorzieningen bij ziekenhuizen in Barcelona. De parkeergarages beschikken in totaal over 8.115 parkeerplaatsen met een bezoekersaantal van 1.200.563 in 2016.

Ernesto Piera, CEO van Interparking Hispania:

“Met deze acquisitie vergroot Interparking haar positie aanzienlijk op de Spaanse markt, met kwalitatief hoogwaardige parkeerlocaties en lange termijn contracten. Hiermee wordt het huidige portfolio van Interparking Hispania aangevuld, met voor het eerst ook één on-street contract. Het resultaat hiervan is dat Interparking Hispania 65 parkeervoorzieningen exploiteert en één on-street parkeerfaciliteit in 31 steden met in totaal meer dan 30.000 parkeerplaatsen."

Roland Cracco, CEO van Interparking:

“Met deze transactie spreek Interparking haar interesse en vertrouwen uit in de Spaanse markt en exploiteert meer dan 800 parkeergarages in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Spanje, Italië, Roemenië en Polen. Hierbij volgt Interparking haar groeistrategie om alleen te investeren in kwalitatief hoogwaardige Europese steden en regio’s.”

De transactie heeft alle strikt gestelde eisen van de autoriteiten doorstaan. Interparking is bijgestaan in het aankoopproces door Mazars (due diligence), Prat & Roca (legal) and GPO (technical advisory).