Terug naar het nieuwsoverzicht

Interparking betreedt ook de Poolse markt met de overname van "Poland Car Parking"

01-10-2012

Interparking Polen

Poland Car Parking is één van de grotere spelers in de Poolse markt. Zij exploiteren 12 parkings, verspreid over 7 steden met een totaal van 7000 parkeerplaatsen. Zo worden de parkings van de luchthavens van Gdansk en Wroclaw geëxploiteerd door Poland Car Park alsook een aantal Warschauwse parkings. Poland Car Park heeft meer dan 50 medewerkers.

Roland Cracco, CEO van Interparking:
"Met deze transactie versterkt Interparking zijn positie tussen de leidende Europese parkingoperatoren en groeit verder tot meer dan 600 parkings. Na ons eerste project in Boekarest is dit een tweede belangrijke test in de groeiende Oost-Europese markt. Ik ben ervan overtuigd dat wij met onze jarenlange ervaring een wezenlijke bijdrage kunnen leveren om de mobiliteit in de Poolse steden en verkeerscentra te verbeteren."

Over Interparking
Interparking, marktleider in de parkeersector, staat al meer dan 50 jaar bekend voor zijn deskundigheid inzake het ontwerpen, ontwikkelen en exploiteren van openbare parkeergarages buiten de openbare weg. De bijna 2000 medewerkers staan dagelijks ten dienste van de klanten in een netwerk van 592 parkeergarages en 275000 parkeerplaatsen in 334 Europese steden, in Duitsland, Oostenrijk, België, Spanje, Frankrijk, Italië, Nederland en Roemenië. 104 Interparkings werden reeds door de European Parking Association (EPA) bekroond met een European Standard Parking Award. De hoofdaandeelhouder van Interparking is AG Real Estate, actief in vastgoedvermogensbeheer, vastgoedontwikkeling en in het beheer van openbare parkeergarages.