Terug naar het nieuwsoverzicht

Interparking gaat parkeergarage onder het opvallende Forumgebouw in Groningen beheren

27-11-2019

Midden in Groningen is vanaf vandaag het nieuwe Forum geopend. Het opvallende gebouw dat met zijn scherpe lijnen afsteekt tegen de historische binnenstad is 45 meter hoog en telt 10 verdiepingen. Interparking neemt de parkeergarage, die meteen onder het Forum ligt en in eigendom is van de gemeente Groningen, in beheer. Hiermee beheert/exploiteert Interparking op dit moment 9 parkeervoorzieningen in Groningen. 

De parkeergarage beschikt over 382 parkeerplaatsen verdeeld over 4 transparante verdiepingen. Opvallend is het 20 meter lange kunstwerk Wervel, een led-sculptuur gemaakt door kunstenares Nicky Assmann, welke midden in de parkeervoorziening hangt. Vanuit de ondergrondse parkeergarage sta je via het voetgangersgebied meteen middenin het Forumgebouw. 

Rolf Oostendorp, CEO van Interparking Nederland: “Het beheer van parkeergarage Forum onder het indrukwekkende Forumgebouw, middenin het centrum van Groningen, is weer een mooi nieuw project voor Interparking. Wij zijn trots op onze langdurige samenwerking met de gemeente Groningen.”